Húsvéti szomszédolás izgalmas programokkal
Közügy
2019. ápr. 15.

Húsvéti szomszédolás izgalmas programokkal

A helyi identitás pályázat keretében a húsvéti nagyhéten - április 15-18. között - Dorog, Kesztölc, Piliscsév és Csolnok lakosai egymáshoz látogatnak. A szomszédolás alkalmával a települések lakói húsvéti hagyományokkal ismerkedhetnek, továbbá kézműves foglalkozás, versenyek, vetélkedők és ételkóstolók színesítik a húsvéti rendezvényhetet. A hétfőtől csütörtökig tartó rendezvénysorozat alkalmával a résztvevők megismerhetik egymás ünnepi szokásait.
Április 15-én, hétfőn 17 órától a piliscsévi általános iskolába várják az érdeklődőket. Az eseményen a húsvéti hagyományok bemutatása mellett korbácsfonás és tojásfestés is lesz.
Április 16-án, kedden 16 órától húsvétváró családi napot rendeznek a művelődési házban. A húsvéti kézműveskedés mellett műsorokkal várják az érdeklődőket.
Április 17-én, szerdán 17 órától a dorogi sportcsarnok birkózótermében húsvéti játékokkal és bemutatókkal várják a kicsiket és a nagyokat.
Április 18-án, csütörtökön 16.30-tól a felújított Dági úti kereszt felszentelésére kerül sor, majd a művelődési házban a húsvéti szokások bemutatása mellett kézműves foglalkozások várják a résztvevőket.