Megújul a Zrínyi iskola, átköltöztek a diákok, tanárok
Közügy
2019. ápr. 15.

Megújul a Zrínyi iskola, átköltöztek a diákok, tanárok

150 millió forintos támogatást nyert Dorog Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a TOP-3.2.1-15-KO1-2016-00019 számú, "Energetikai korszerűsítés a Zrínyi Iskolában Dorogon" című projekt megvalósítására. Az önkormányzat hasonló nagyságú összeggel egészítette ki a beruházást, ezzel a tető szerkezete is megújulhat. Sitku Pál főigazgatóval beszélgettünk az iskola átköltöztetéséről.


- Április elején megkezdődött a Zrínyi iskola felújítása, amelyhez az iskolát más intézményekbe kellett költöztetni. Hogyan fogadták szülők, tanulók, pedagógusok a változást?

- Március utolsó napjain ki kellett költöznünk az épületből, hogy már a tavaszi hónapokban elkezdődhessen a beruházás, mert a nyári szünet erre nem lett volna elegendő. Három helyen osztottuk el az osztályokat: a gimnázium két felsős osztályt fogadott be, a katonaházban maradt három alsós csoportunk, míg a művelődési házban 12 osztály kapott helyet. Nagy feladat volt a költözés, de már néhány nappal az átszervezés után minden rendben folyt. Tudjuk, valamit valamiért. Bízunk benne, hogy a szeptemberi tanévkezdés már a megújult épületben lesz.
- Hogyan oldódott meg a gyerekek étkeztetése?
- a Zsigmondy gimnázium ebédlőjében étkezhetnek a diákok. Zökkenőmentes volt az ebédeltetés már az első naptól kezdve, igaz, kevesebb idő áll a gyerekek rendelkezésére az ételek elfogyasztására és a kicsiknek a Katona házból egy kis sétával is kiegészül az ebédeltetés.
- A főépület előkertjének újragondolására ötletpályázatot írt ki Dorog Város Önkormányzata.
- Nagyszerű ötletnek tartom, hogy közös gondolkodásra hívtak bennünket a közösségi célú előkert kialakításával kapcsolatban. A gyerekekhez és a szülőkhöz pedagógusaink eljuttatták a felhívást. Bízunk benne, hogy számos értékes ötlet, látványterv születik majd a városközpont arculatát meghatározó előkert átalakításával kapcsolatban.