Nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötték dr. Solti Hilda járási tisztifőorvost
Közügy
2019. ápr. 26.

Nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötték dr. Solti Hilda járási tisztifőorvost

Nyugdíjba vonulása alkalmából tisztelettel köszöntötték a képviselük a testületi ülésen dr. Solti Hilda járási tisztifőorvost, aki évtizedeken át kiemelkedő munkát végzett megyénkben, több hazai városban a népegészségügy területén.

Dorogon született, majd általános iskolai tanulmányait követően a Dobó Katalin Gimnáziumban érettségizett. Hivatásának az egészségügyi pályát választotta. A Szegedi Orvostudományi Egyetemen szerzett diplomát közegészségtan-járványtanból, majd 1987-ben az Orvostovábbképző Egyetemen szakvizsgázott. 1991-től a Népegészségügyben, az ÁNTSZ Pest Megyei Intézetben, a KÖJÁL - Városi Intézeteiben, az ÁNTSZ Kistérségi Intézetben, valamint a Járási Népegészségügyi Intézetben végezte munkáját.
2012-ben megyei tiszti főorvos elismerő oklevélben részesült.
Számos tudományos munkája, publikációja jelent meg a levegőszennyezettség és a terhességi kimenetelek összefüggéseivel kapcsolatban.
2014-ben Pro Sanitate díjjal ismerték el munkáját.

A szakember hiány miatt évek óta folyamatosan helyettesítési feladatokat látott el a tatabányai és a komáromi járási népegészségügyi intézetekben.
Vezetőként példamutató szakmai elhivatottsággal támogatta munkatársait, hozzájárulva ezzel az általa vezetett Intézet stabil munkaerőbázisának megtartásához.

Évek óta az Esztergomi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztályát vezeti. Munkáját elismerte a szakma és a lakosság. Legutóbb, az idén március 15-én, a Várkert Bazárban megtartott ünnepen állami kitüntetésben részesült. Magas színvonalú szakmai munkája elismeréseként akkor Magyary Zoltán-díjat vehetett át, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Esztergomi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztályának járási tisztifőorvosa.
Dorog Város Képviselő-testülete jó egészséget kívánva köszönte meg dr. Solti Hilda munkáját!