Fejlesztő szoba és újabb játszótér készül a városban
Közügy
2019. jún. 11.

Fejlesztő szoba és újabb játszótér készül a városban

Fejlesztő szobát alakíttat ki a Petőfi óvodában Dorog Város Önkormányzata. A mintegy 8 millió forint értékű beruházásra azért volt szükség a városban, mert megnövekedett a kiemelt figyelmet igénylő SNI (Sajátos Nevelési Igényű), megváltozott képességű gyermekek száma, akik beilleszkedési és tanulási zavarral rendelkeznek. A szakértő bizottság javaslatát elfogadva döntöttek a képviselők, hogy a gyerekek fejlődése, fejlesztése érdekében külön, erre a célra alkalmas helyiséggel bővítik az intézményt a nyár folyamán.
Hamarosan befejeződnek az ez évi közterületi és járda felújítások, amelyek közül kiemelkedik a református templom mellett található Kálvin köz járda és parkolóépítése. Az Erőmű utca felújítását az ősz folyamán végzik el a szakemberek. A felújításról a képviselő-testület tavasszal döntött.
A dorogi gyerekeknek újabb játszóteret készít a város. Az Iskola utcában két évvel ezelőtt elkészült, nagysikerű Kalandorka és a tavaly átadott Hám Kálmán lakótelepi játszótér után az idén új parkot készítenek. Ezúttal a Borbála lakótelepen alakítanak ki egy mintegy 400 m2-es területen új játszóteret, ahol a burkolt műanyag borítású felületen elhelyezendő játékeszközökön kívül pihenőpadok is lesznek a szülők kényelme érdekében. A lakótelep, ahol készül az új aktív tér, közvetlenül az Eötvös iskolával szemben található, így az ott élő apróságokon kívül a diákok is igénybe vehetik majd.