JÚLIUS 31-IG ADHATJÁK BE MŰVEIKET A DOROG35 MŰVÉSZETI PÁLYÁZATRA!
Kultúra
2019. jún. 25.

JÚLIUS 31-IG ADHATJÁK BE MŰVEIKET A DOROG35 MŰVÉSZETI PÁLYÁZATRA!

Dorog várossá nyilvánításának 35. évfordulója alkalmából meghirdetett alkotói pályázaT beadási határidejét meghosszabbította a kiíró: június 28. helyett július 31-ig várjuk a pályaműveket a Gáthy Zoltán Városi Könyvtár és Helytörténeti Múzeumba.
Dorogot 1984. január 1-jén nyilvánították várossá. Ezen jeles alkalom 35. évfordulója alkalmából tematikus alkotói pályázatot hirdetett a Dorogi József Attila Művelődési Ház és a Gáthy Zoltán Városi Könyvár.
A pályázati felhívás dorogi és/vagy Dorogon alkotó gyermekek és felnőttek számára került meghirdetésre, képzőművészet, fotóművészet, írásművészet területén.
A pályázati kiírás részletei:
A pályázat meghirdetésének időpontja 2019. március 1. A pályázatok beadásának időpontja 2019. július 31. A pályázatok elbírálását szakavatott zsűri végzi el. Az elbírálás három kategóriája:
1. kategória 14 éven aluliak
2. kategória 15-18 évesek
3. kategória 19 évesektől
Minden életkori csoportban, mindhárom kategóriában az első helyezett részesül 100.000,-Ft-os díjban. A korcsoportonkénti és kategóriánkénti első három helyezett alkotások 2019. augusztus 31-én, a Reimann Bányászattörténeti Miniverzum megnyitóján kerülnek bemutatásra.
Az alkotóművészeti pályázatra technikai megkötés nélkül három művészeti ágban nyújtható be pályázónként egy pályamű, illetve maximum 3 darabból álló sorozat.
A pályázatok beadásának helye: Gáthy Zoltán Városi Könyvtár (kedd-csütörtök 9-16 óra között)
A zsűri döntésének joga a díjak megítélése, ki nem adása.
A nyertes pályaművek tulajdonjoga átszáll Dorog Város Önkormányzatára.
A pályázat részletes kiírása:
Írásművészet - műfaji megkötés nélkül, maximum 30 oldal dorogi témában.
Képzőművészet - technikai megkötés nélkül, 150 x 100 cm-es méretkorlátozással dorogi témában
- illetve maximum 80 cm-es kisplasztika dorogi témában
Fotóművészet - 150 x 100 cm-es méretkorlátozás dorogi témában
A pályázat a város hivatalos honlapján a www.dorog.hu/Hivatali közlemények oldalon hozzáférhetők.

A pályázat a Széchenyi 2020 Dorog, a dinamikus és fenntartható fejlődés városa című pályázat támogatásával (Partnerségben a városért - TOP-7.1.1-16-H-020-11), a Dorogi József Attila Művelődési Ház és a Gáthy Zoltán Városi Könyvtár előkészítésében, bonyolításában kerül kiírásra.