Bokrétaünnepség az épülő Reimann-nál
Közügy
2019. júl. 18.

Bokrétaünnepség az épülő Reimann-nál

Bokrétaünnepséget tartottak az épülő Reimann Bányászattörténeti Miniverzumnál július 18-án. Az esemény apropóját az adta, hogy elkészült az épület szerkezetének legmagasabb (14 méteres) pontja. Ercsey Áron, a kivitelező az Extreme-Park Környezetépítő Kft. és az EP Konstruktív Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a megrendelőnek és az építőmunkásoknak is ünnep ez az alkalom, amelyen köszönetet mondanak egymásnak a beruházás szereplői.
Dr. Tittmann János polgármester hangsúlyozta, hogy nagyon szoros az átadási határidő. Az átadás a miniverzum belső tartalmának bővítésével folyamatos lesz, tehát átadása nem záró esemény, hanem egy hosszú folyamat nyitánya. Kiválogatjuk majd az egyéni gyűjtők tárgyait, új életre hívjuk a művelődési házban egykor aktívan működő modellező kört. Végső célunk pedig az, hogy nagyon sokan szeressék, tiszteljék az itt megjelenő tartalmakat.
Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke ünnepi beszédében kiemelte, hogy idegenforgalmi szempontból jelentős beruházás épülésének tanúi vagyunk. Komárom-Esztergom megye kiemelt célja a turizmusfejlesztés. A látogatóközpontok építésének korszakát éljük, de ez a beruházás több lesz annál: kiindulópont egy régi álom megvalósításához, amellyel Dorog nagyot lép a turizmusfejlesztésben. Itt lesz körülöttünk a múlt, de a jövővel együtt lesz bemutatva. Dorog kistérségi centrum és ezt a szerepét jól betölti, az átadandó miniverzum pedig nem csak Dorogé, hanem a bányászati hagyományait ápoló kistérségé is.

A beruházás a TOP-1.2.1-15-KO1-2016-00004 kódszámú uniós pályázati támogatás segítségével valósul meg.