Kézilabdás ankét: Európa 10. legerősebb bajnokságában szerepelnek
Közügy
2019. szept. 16.

Kézilabdás ankét: Európa 10. legerősebb bajnokságában szerepelnek

A Dorogi Egyetértés SE Kézilabda Szakosztálya szurkolói ankétot szervezett az Intézmények Háza dísztermében.
Vig Attila elnök bemutatta az új játékosokat (Pompor Anikó - kapus, Rideg Renáta - beálló, Sütő Sára - jobbszélső, Balogh Vivien - átlövő, Kiss - irányító), majd beszélt a mintegy 150 kézilabdást tömörítő szakosztály felépítéséről, szakembereiről.
Hangsúlyozta, hogy mivel a dorogi kézilabdás lányoknak hétről hétre félprofi és profi csapatokkal kell felvenniük a versenyt, a sportág helyi feltételein szeretnének még javítani. Ehhez továbbra is várják a kézilabdát szeretők mindenfajta támogatását.

Bona Gergő vezetőedző - aki 10 éve irányítja a csapatot - elmondta, hogy több mint 60 edzést tartottak és 12 edzőmérkőzésen léptek pályára a szeptember közepén megkezdődött bajnokságig. Bízik abban, hogy a Gula Gabriella erőnléti edző által diktált kemény felkészülési időszak meghozza gyümölcsét. Modern felfogásban állították össze az új keretet. Filozófiájuk továbbra is az, hogy dorogi és környékbeli játékosok alkossák a keret nagy részét. Minden posztra tudtak új-régi játékosokat igazolni. Bizakodásra ad okot, hogy a dorogi csapat a mezőny legfiatalabbika az átlagéletkort tekintve. Ez jelentős fejlődési lehetőséget jelenthet a DESE-nek. Cél, hogy az idei után, jövőre, a 3. szezont is az NBI/B-ben kezdhesse meg a csapat, amely Európában a 10. legerősebb bajnokság.
Vig Attila bemutatta Géber Károly utánpótlás szakmai igazgatót. Az ankéton elhangzott, hogy „alközpontokat" hoztak létre Tokodon és Nyergesújfalun, hogy a térségből biztosítsák a dorogi kézilabda utánpótlását.