Zsoltár gyermekhangra - Kiváló előadás dorogi gyerekekkel
Kultúra
2019. okt. 21.

Zsoltár gyermekhangra - Kiváló előadás dorogi gyerekekkel

Különleges színdarabot láthatott a közönség október 19-én a Dorogi József Attila Művelődési Házban. A fővárosi színházakból ékezett neves színészek mellett a dorogi gyerekek is kivették a részüket a Zsoltár gyermekhangra című történelmi játékból.
Sopsits Árpád rendezésében többek között Lehár Ferenc: Víg özvegyéből, Bartók Béla: Csillagok, csillagok című gyűjtéséből, Kosztolányi Dezső: Én büszkén vallom című szerzeményéből, Ady Endrétől, Herczeg Ferenctől és Babits Mihálytól is hallhattunk vers- és prózarészleteket a színészek tolmácsolásában. A Kovácsné Fódi Krisztina által felkészített Cantilena Gyermekkórus csodálatos hangjátéka egészítette ki teljessé a nagyszerű előadást, amely a millenniumtól az első világháborúig tartó időszak hazai közhangulatát mutatta be a dramaturgiailag kiválóan válogatott alkotók megidézésével.
A történelmi játék immár a 4. része volt a Világostól Trianonig tartó előadássorozatnak, amellyel Dorog Város Képviselő-testülete az aradi vértanúkra való emlékezést újította meg.