Közmeghallgatás: jövőre kezdődik a Mária utca felújítása
Közügy
2019. nov. 29.

Közmeghallgatás: jövőre kezdődik a Mária utca felújítása

Közmeghallgatást tartott Dorog Város Képviselő-testülete november 28-án a városháza dísztermében. Dr. Tittmann János polgármester ismertette az idei év városi fejlesztéseit. Vetítettképes előadásában kitért a 2019-es dorogi kulturális és sporteseményekre.
Lakossági hozzászólások, kérdések következtek, amelyekben többek között a Köztársaság út felújításáról érdeklődtek a megjelentek.
A közmeghallgatáson elhangzott, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul majd meg a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepénél, az Esztergomi úton létesítendő körforgalom, de csak várhatóan 2020 nyarára készül el az új csomópont. A Köztársaság út megújítására a körforgalom és az átmenő forgalmat elvezető út megépülése után kerülhet sor. Jövőre a Mária utca felújítása lesz a legnagyobb városi beruházás.
A város környezeti állapotával kapcsolatban is érkezett kérdés. Dr. Tittmann János polgármester elmondta, hogy a következő időszakban a Kenyérmezei-patak belterületi szakasz revitalizációjának tervezése lesz fontos feladat, amely részét képezi majd a város kialakítandó környezeti stratégiájának.
Hiányoznak a közterületeken lévő házszámok és utcanévtáblák. Ennek pótlását szintén a közeljövőben kell megoldania a városnak.
A hiányzó szemetes edényzetek témája is szóba került. Az önkormányzat és a város civil szervezeteinek konzorciuma nyert az Égetőmű Környezetfejlesztő Közalapítvány pályázatán, amelynek eredményeként a jövő év elejétől folyamatosan kerülnek majd ki közterületekre a hulladékgyűjtő edényzetek.