Zsigmondy50: könyv készül a jubileumi emlékévben
Közügy
2019. dec. 2.

Zsigmondy50: könyv készül a jubileumi emlékévben

A Zsigmondy gimnázium ebben tanévben ünnepli megalapításának 50. évfordulóját. A művelődési házban a jelenlegi és volt diákoknak, tanároknak szerveztek találkozót november 29-én. Az eseményen köszöntőt mondott dr. Völner Pál parlamenti államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője. Ünnepi köszöntőjében kiemelte, hogy az 1969-ben alapított középiskola Dorog Város Önkormányzatának közoktatásfejlesztési koncepcióját szem előtt tartva, a dorogi gyerekek és szülők nagy örömére az általános iskola után középfokon is beindította a magyar-angol két tanítási nyelvű programot. Az alapfokon nagyon jól működő képzés, a sport után a két tanítási nyelv programjában is folyamatosságot biztosít a dorogi és környékbeli gyermekeknek.
A folyamatosan fejlődő iskola az idei tanévet a Zsigmondy 50 rendezvénysorozatnak szenteli. Jászberényi Károly alpolgármester üdvözölte a kezdeményezést, amelyhez Dorog Város Önkormányzatának jókívánságait és pénzbeli támogatását is átadta. Az eseményen részt vett az iskola névadójának, Zsigmondy Vilmosnak leszármazottja. Zsigmondy Árpád, aki a 17. századig visszavezethető családfa mellett a Zsigmondy név eredetéről is beszélt az ünnepségen.
Lőrincz Lívia igazgatónő kiemelte, tavasszal folytatódnak az emlékév programjai. Két kiállítás és az iskoláról Szabó-Berghauer Zoltán által szerkesztett könyv is az események sorát gazdagítja majd.