Átadták a Reimann Bányászattörténeti Miniverzumot
Közügy
2019. dec. 2.

Átadták a Reimann Bányászattörténeti Miniverzumot

A Szent Borbála-napi misét követően átadták december 1-jén a Reimann Bányászattörténeti Miniverzumot. A dorogi-medence több mint 220 éves bányászattörténetének emléket állító kiállító tér interaktív látványelemekkel, makettekkel készült el.
A Dorogi Bányász Zenekar közreműködésével kezdődött meg az ünnepség, amelyen köszöntőt mondott Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. Beszédében kiemelte, hogy térségünk turisztikai origója az intézmény, amelynek jelentőségét nem csak a városlakók, hanem a bányászatra, hagyományaikra büszke környékbeli települések is magukénak tudhatják. Az állam, a megyei önkormányzat és a város komplex összefogásával, a Területi és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósult meg a jelképekkel teli, kortárs bemutató eszközöket felvonultató épület.
Dr. Tittmann János polgármester kiemelte, augusztusban a futókör, a 69. Bányásznapon a Zrínyi iskola átadása után újabb avató ünnepen, új közösségi tér átadásán vehetünk részt. A városvezető emléklapokat adott át a tervezésben, kivitelezésben részt vett szakembereknek, majd az intézmény bemutatására hívta az érdeklődőket.
A Reimann Bányászattörténeti Miniverzumról további információkat találnak a Reimann facebook oldalán.