Díjátadások, a megyei képzőművészek tárlata és a Halleluja Kórus tette színessé a kultúra napját
Kultúra
2020. jan. 18.

Díjátadások, a megyei képzőművészek tárlata és a Halleluja Kórus tette színessé a kultúra napját

A Magyar Kultúra Napja alkalmából január 17-én kiállítás nyílt a Dorogi Galériában. A Komárom-Esztergom Megyei Képzőművészek II. Megyei Tárlatát A. Bak Péter művészeti író ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Az eseményen részt vett Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke és dr. Tittmann János polgármester is.
A Magyar Kultúra Napja kiváló lehetőséget teremtett Dorog Város művészeti díjának, a Rauscher György Díj átadására, amelyet az idén városunk irodalmi, művészeti életének és a Dorogi Értéktár gazdagításáért végzett kiemelkedő munkája elismeréseként Dankó József érdemelt ki.
Dorog Város Képviselő-testülete Elismerő Emléklapot adományozott Dr. Tóth Gizella Piroska háziorvos részére, városunkban kifejtett munkája elismeréseként.
Az ünnepségen vehette át Lévai Levente, az Eötvös 8. osztályos tanulója Dorog Város Jó tanulója - Jó Sportolója díjat, amelyet kiváló hazai és nemzetközi birkózóeredményeinek köszönhet.
A rendezvény zárásaként az Erkel Ferenc Zeneiskola Halleluja Kórusát hallhatta a közönség. Vezényelt Farkas Rose-Marie, zongorán közreműködött: Kálvin Balázs. A hangversenyen Verdi, Erkel és Bartók részleteket adtak elő nagy sikerrel.

Képgaléria: Facebook/Dorog Város Önkormányzata