A kommunális és szelektív hulladékok elszállításának rendje
Közügy
2020. jan. 29.

A kommunális és szelektív hulladékok elszállításának rendje

A szelektív haszonanyagok elszállítását Társaságunk havonta 2 alkalommal biztosítja az idei évben is. A www.kommunaljunk.hu oldalon elérhető az idei évi szelektív naptár. Az emblémázott szelektív zsákok 2020. január 1-től már nem kerülnek osztásra, ezáltal már a helyi önkormányzatoknál sem elérhető. Társaságunk a szelektív hulladékokat bármilyen áttetszőbb (pl. lila, zöld, sárga stb.) zsákban elszállítja, melyet a lakosságnak kell megvásárolnia.
A zöldhulladékok begyűjtése az idei évben is megszervezésre kerül. A Vertikál Nonprofit Zrt. évi 12 db biológiailag lebomló zöld hulladékos zsákot biztosít az ingatlan használók részére, melyek továbbra is a helyi önkormányzatoknál vehetők át.
Az üveghulladékok begyűjtését Társaságunk házhoz menő rendszerben nem tudja biztosítani, ezért a feleslegessé vált üveg hulladékokat a helyi önkormányzatoknál elhelyezett üveg hulladék gyűjtő konténerbe tudják elhelyezni.

Kérnénk a Tisztelt Lakosságot, hogy a háztartásban keletkezett hamut szíveskedjenek az edény mellé bezsákolva kihelyezni kihűlt állapotban, ugyanis Társaságunk csak és kizárólag úgy tudja elszállítani. A szállópor rendkívül veszélyezteti dolgozóink egészségét, illetve tűzveszélyes a gépjárműbe kerülve.
A szállítás minden esetben reggel 6 órakor kezdődik ezért kérnénk, hogy a hulladékokat előző nap este, vagy legkésőbb a szállítási napon reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni. Az ott maradt hulladékokért nem áll módunkban gépjárművet visszafordítani.
Tegyünk közösen a városunk tisztaságáért!

További információért látogassanak el a www.kommunaljunk.hu oldalra.