Polgármesteri tájékoztató
Közügy
2020. márc. 5.

Polgármesteri tájékoztató

Tisztelt Hölgyek, Urak! Kedves Dorogiak! A koronavírussal szembeni óvintézkedéseket nem akkor kellbevezetni, amikor környezetünkben már elszaporodtak a diagnosztizált betegek.
Az óvintézkedések lényege a megelőzés. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor a járvány lassítása, szűkítése.
Mindenkit arra kérek, hogy fontolják meg az olasz miniszterelnök javaslatait.
Nem kell felborítani mindennapi életünket, de felelősségteljes magatartást kell tanúsítanunk.
...kerüljék az emberekkel teli helyszíneket, ne fogjanak kezet, a könyökükbe tüsszögjenek, ne öleljék, csókolják egymást, tartsanak egymástól egyméteres távolságot. A kormány felszólította a 65 év felettieket, ne menjenek utcára.
Az olasz kormányfő bejelentette, hogy az egész országban felfüggesztik a csoportos és tömeges eseményeket. Egész Olaszországban bezárják a mozikat, színházakat. A templomok nyitva tartásáról az egyház dönt.
Szakemberek kijelentései szerint a járvány terjedése elkerülhetetlen. Ezzel párhuzamosan tekintsük azt is elkerülhetetlennek, hogy a nálunk már súlyosabb helyzetben lévők tevékenykedésének tanulságait levonjuk.
Intézményeinket a szükséges kéz és környezet fertőtlenítő szerekkel elláttuk és mindenkit felelősségteljes, reális probléma kezelést szolgáló megnyilvánulásokra és cselekvésre kérek.