Ismét pályázhatnak a dorogi ingatlantulajdonosok homlokzatfelújításra
Közügy
2020. márc. 11.

Ismét pályázhatnak a dorogi ingatlantulajdonosok homlokzatfelújításra

Több mint egy évtizede indult a Baumit Kft. és Dorog Város Önkormányzatának közös pályázati rendszere, amely során eddig több mint tíz magán- és társasház, illetve üzlet homlokzata újulhatott meg a város anyagi támogatásának és a vakolatgyár termékeinek köszönhetően.
Az idén ismét pályázhatnak a felújítás előtt álló tulajdonosok, akik nyertes pályázat esetén az önkormányzat által adott 800 ezer Ft segítségével és a Baumit ajándék termékeinek (vékonyvakolat, ragasztó és alapozó), továbbá kedvezményekkel újíthatják meg épületeiket.
Dankó Kristóf főépítész elmondta, hogy a pályázat célja, a város arculatának, utcaképeinek szépítése. A támogatás segítségével esztétikusabbá válnak az utcaképek. A Baumit Creatív termékeinek köszönhetően dinamikus és szép utcakép alakul ki, ezáltal nem csak a tulajdonosoknak nyújt kellemes életkörnyezetet, hanem a városlakóknak is.
Korábban kizárólag a Bécsi, az Esztergomi és a Mária utca ingatlan tulajdonosai pályázhattak, ezt néhány éve kierjesztették Dorog egészére, a közterületekről látszódó homlokzatokra. A pályázat során.
A pályázat során műszaki leírást, helyszínrajz, alaprajzi részlet, a meglévő és a tervezett homlokzat, illetve a látványképek leadásával lehet.
A pályázat kiírása megtalálható a www.dorog.hu/Hivatali közlemények aloldalon.
Tájékoztatás kérhető a főépítésztől keddenként 8-16 óra között.
A támogatást a zsűri döntése alapján a legkreatívabb, esztétikus és előremutató terv tulajdonosa kapja.