Online katalógusból válogathatunk olvasnivalót
Közügy
2020. ápr. 27.

Online katalógusból válogathatunk olvasnivalót

A Gáthy Zoltán Városi Könyvtár online kölcsönzéssel és a könyvek visszavételével szolgálja az olvasókat ezekben a hetekben. Szabó-Berghauer Zoltánt, az intézmény vezetőjét kérdeztük szolgáltatásaikról.
- Lehetőségeinkhez mérten szeretnénk olvasóink rendelkezésére állni ebben a rendkívüli időszakban is. Április 27-től ismét lehet kölcsönözni a Gáthy állományából és arra is van mód, hogy visszahozzák a lejárt kölcsönzési idejű könyveket.
- Mi ennek a módja?
- Ahogyan arra fel is hívtuk a figyelmet (honlapunkon, hírlevélben és Facebook-on is), hétköznap délelőtt 9 és 11 óra között, délután pedig 13 és 16 óra között hozhatják vissza kölcsönzött könyveiket az olvasók, a könyvtár hátsó bejáratánál beadva azokat, így csökkentve a személyes kontaktust, betartva az óvintézkedéseket munkatársaim és az érkezők érdekében.
Ha kölcsönözni is szeretnének, azt telefonon vagy email-ben szükséges előre jelezniük, és 1-2 nappal később - szintén a fent megadott időpontokban - átvehetik csomagjaikat.
Az olvasói igények továbbra is fontosak: segítjük őket ajánlatainkkal, hirdetjük az új, már elérhető könyveket; ha nem konkrét mű iránt érdeklődnek, csak a témát, írót jelölik meg, akkor is lesznek javaslataink.
- Mely telefonszámon, e-mail címen érdeklődhetnek az olvasók?
- Továbbra is alapvetően a 33/509-640-es számon, illetve az olvasoszolgalat@dorogikonyvtar.hu-n állunk rendelkezésükre, de egyéb, ismert elérhetőségeinken is kapcsolatba léphetnek velünk. Megjegyzem, a honlap online katalógusa kiváló lehetőséget nyújt gyakorolni és barátkozni a távoli elérés adta lehetőségekkel, hiszen ott megtekinthetők az állományunkban fellelhető dokumentumok, továbbá lehet határidőt hosszabbítani és előjegyzést érvényesíteni.
- A Gáthy könyvtárban rendszeresen frissítik az állományt. Melyek a legújabb beszerzéseik?

- Több mint 38 ezer könyvből és folyóiratból, valamint audiovizuális és elektronikus anyagból áll gyűjteményünk, amely a szépirodalmi művektől a szakirodalmon át a helytörténetig sokféle kiadványt foglal magában. Az idén újabb 300 könyvvel bővült kínálatunk, és remélhetőleg még fog is. Érzékelhetően nagy az érdeklődés, a hiányérzet a szolgáltatások, rendezvények felfüggesztése óta. Így nagyon bízunk abban, hogy az egykori újranyitást nagy örömmel fogják még többen fogadni.