Két családi ház újulhat meg városunkban a pályázatnak köszönhetően
Közügy
2020. jún. 5.

Két családi ház újulhat meg városunkban a pályázatnak köszönhetően

Több mint egy évtizede írja ki Dorog Város Képviselő-testülete és a Baumit Kft. a Dorog Város Év Homlokzat Felújítási Terve megnevezésű nyílt, nyilvános pályázatot. Az idén ismét pályázhattak városunk ingatlan tulajdonosai a támogatásra.

A tervpályázat célja, hogy színesedjenek, szépüljenek Dorog utcaképei. Korszerű építési anyagok felhasználásával harmonikus, tetszetős épülethomlokzatok jelenjenek meg, továbbá, a Bíráló Bizottság által színvonalasnak ítélt homlokzatfelújítási terveket megismerhessék a városlakók.

A beérkezett pályaműveket a napokban értékelték. A zsűri szerint esztétikus épülethomlokzati megjelenést adnak és a városi utcaképet javítják, műszaki szempontból korszerű, kivitelezhető, időtálló megoldást kínálnak a beérkezett tervek, amelyek a következő években ismételten kiírandó pályázatnak és a befektetőkedvű városlakóknak követendő építészeti magatartást mutathatnak.

Ezekkel a felújításokkal, épített környezetünk irányított fejlesztésével vonzóbb várossá tehetjük Dorogot.

Az idén megosztott első díj született a zsűri döntésének értelmében.

A 2020. évi pályázat eredményeként megújulhat egy Szent Imre utcai családi ház, amelynek homlokzati síkjában az utcai kerítés is új kialakítást kap a következő hónapokban.

Az Esztergomi úton, a távhőszolgáltató cég melletti földszintes épület homlokzatfelújítása is elnyerte a Bíráló Bizottság tetszését. Egységes álláspontjuk szerint a terv erőssége az, hogy a homlokzaton található távhővezeték, takart helyzetbe kerül, így a homlokzat díszítései érvényesülhetnek az épületen.

Megosztott I. díjat vehetnek át a pályázók: Dorog Város Önkormányzata anyagi támogatásban részesíti a nyerteseket, míg a Baumit Kft. a homlokzat-felújításhoz szükséges anyagokat adja a kivitelezéshez.