Megújul a dorogi vasútállomás környezete
Közügy
2020. jún. 10.

Megújul a dorogi vasútállomás környezete

Dorog belvárosában, a vasútállomás környezetében zajló munkálatokról a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója tájékoztatta portálunkat.
A NIF Zrt. beruházásában megvalósuló vasúti fejlesztés során 51 km hosszan megvalósult a villamosítás, a teljes Budapest - Esztergom vonalon.
A dorogi vasútállomás felvételi épületét a mai kor elvárásainak megfelelően teljeskörűen felújították. Megújult az utasforgalmi terület is, melynek részeként korszerű illemhelyiségeket alakítottak ki. Az újonnan megvalósult modern biztosítóberendezés egységeit az emeleten helyezték el. Az épület a pénztár nyitvatartási idejében elérhető az utazóközönség részére.
Az elbontott mellékvágányok helyén 6 állásos autóbuszmegálló, 45 új P+R parkoló, 4 K+R létesítmény, 4 taxi részére kijelölt várakozó hely, illetve 40 férőhelyes kerékpár tároló épül ezekben a hetekben. Az állomásépület környezete ennek megfelelően teljesen átalakul. Az eddig szigetként álló állomás a Hantken Miksa utca bevezetésével megközelíthető lesz a felszínen keresztül, és szervesebben kapcsolódik majd a településhez.
Az új autóbusz állomáshoz kapcsolódóan új körforgalom épül a 111-es úton, a Richter Gedeon Nyrt. alsó portájánál, amely az autóbuszok közlekedésében játszik majd fontos szerepet. A körforgalom a 111-es úton a forgalom fenntartása mellett, de több építési fázisban épül meg.
Az egyes terelések lassítják az áthaladást az építési területen, ezért kérjük a közlekedők szíves türelmét és megértését a munkálatok ideje alatt.
A beruházás várhatóan 2020 végére készülhet el.