Az Ugrinpack-Erdősi Kft. 50.000 darab maszkot adományozott
Közügy
2020. júl. 10.

Az Ugrinpack-Erdősi Kft. 50.000 darab maszkot adományozott

Tizenkétmillió forint értékben adott át egészségügyi maszkokat az Ugrinpack-Erdősi Kft. július 10-én Dorog Város Önkormányzatának.
Dr. Tittmann János polgármester köszönetét kifejezve vette át a nagyértékű adományt, amelyet a dorogi cég tulajdonosai adtak át a testületi ülést megelőző ünnepi aktus során. Az 50.000 db maszk egy esetleges következő járványhullám során nagy segítséget nyújthat a lakosság ellátása, védelme terén.
Magyarország egyik legszínesebb kínálatú professzionális csomagolástechnikai gyártója az Ugrinpack-Erdősi Kft. stabil pénzügyi hátterű kisvállalkozás, amely csomagolóanyagok gyártásával foglalkozik. A cég tulajdonában lévő termelőeszközökkel mindenféle csomagolóanyag előállítására képesek, melyek az élelmiszerekhez vagy ipari cikkek csomagolásához használhatóak. A termékpalettájuk sokrétű, bár első sorban hajlékonyfalú csomagolóanyagokat gyártanak, az elmúlt évek kutatásai és fejlesztései következtében a műanyag mentes, egyszer használatos catering eszközöket is képesek előállítani, mint pl. papír szívószál, papír pohár vagy papírból készült étel elviteles tálak, dobozok. A tulajdonosok eltökélt szándéka és célja a környezet védelme, ezért olyan megoldásokat dolgoztak ki, amikkel megvalósítható a körkörös gazdálkodás illetve kiválthatóak az egyszer használatos műanyag eszközök, csomagolóanyagok.
Magyarország egész területére szállítanak mind élelmiszer mind ipari csomagolóanyagot.
Az Ugrinpack cég elődje 1923-ban kezdte meg tevékenységét, egy családi tulajdonban lévő nyomdaként. Az Erdősi Kft 1996-ban alakult, majd 2001-től tulajdonosi szerkezet váltás miatt, mint Ugrinpack-Erdősi Kereskedelmi és Szolgáltató Kft folytatja tevékenységét.
A bővülő termékskála azt eredményezte, hogy jelenleg több cégnek végeznek komplett rendszerbeszállítást. Alapítói kezdeményezésükre jött létre az Omnipack Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter, mely mint non profit stratégiai szövetség partnereiknek részben teljes körű csomagolástechnikai probléma megoldó szolgáltatást nyújt, részben a vevői igényekre vállalja egy feldolgozó üzem teljes körű és folyamatos csomagolóanyag ellátását. A Klaszter együttműködési megállapodást kötött más külföldi klaszterekkel, ezért kedvező lehetőség kínálkozik arra, hogy a vevőket, az általuk nem gyártott egyéb csomagolóanyagokkal és csomagolóeszközökkel is ellássák. A Klaszter folyamatosan fejleszti a gyártási és szolgáltatási technológiákat, amely az Ugrinpack-Erdősi Kft kínálatára is pozitívan hat és ezáltal vevőköre is folyamatosan bővül.