Tájékoztatás az új menetrendről
Közügy
2020. aug. 12.

Tájékoztatás az új menetrendről

Tájékoztatás az új menetrendről
A VOLÁNBUSZ Zrt. társasága Esztergom, Dorog és Pilisvörösvár térségében új, integrált szemlélet alapján előkészített menetrend bevezetését kezdeményezte az Innovációs és Technológiai Miniszternél.
Az esztergomi intermodális csomópont átadásával lehetőség nyílik olyan buszhálózat kialakítására, mely által a helyközi buszjáratok Esztergom és Dorog belső területein a helyi hálózatot kiegészítik a továbbiakban.
2020. augusztus 20-ától első ütemben az autóbuszjáratok menetrendje Leányváron, Piliscsabán, Piliscséven, Pilisvörösváron, Solymáron, Esztergom vasútállomáson és részben már Dorogon is a vasúti menetrenddel összehangolásra kerül. Második ütemben tervezetten Dorog új autóbusz-állomásának átadásával a Dorogon tervezett- és az első ütemben részben már kialakításra kerülő- vasúti csatlakozások is rendszerszinten, teljeskörűen működhetnek majd.
A Dorogot érintő menetrendi változások:
Hétvégén is közlekedik majd a Dorog belső területeit feltáró elővárosi jellegű buszjárat, valamint változik a 800-815-ös járatok menetrendje is, így elsősorban a munkanap délutáni időszakban a 800-815-ös járatok együttesen biztosítják majd a közvetlen kapcsolatot Budapesttel.
További információ : https://www.volanbusz.hu/hu