Visszatérő tanítványok - animációs film készítés indította a programsort
Közügy
2020. szept. 21.

Visszatérő tanítványok - animációs film készítés indította a programsort

Visszatérő tanítványok címmel interaktív kurzusokra jelentkezhetnek az érdeklődők.

Az európai uniós pályázati támogatásnak köszönhetően interaktív művészeti kurzusokat szervez Visszatérő tanítványok címmel a Dorogi József Attila Művelődési Ház az ősz folyamán.
Szeptember közepén az animációs film készítés rejtelmeibe avatta be Szabó-Nyulász Melinda az érdeklődőket.
A művelődési házban megrendezett háromnapos programon elméleti és gyakorlati ismereteket szereztek a filmkészítésről a dorogi fiatalok.
A Visszatérő tanítványok eseménysorozat abból a célból jött létre, hogy a Dorogi Alkotókörben, és Dorog művészeti életében szerepet vállaló, alkotó, időközben alkotói tevékenységükben kiteljesedett személyiségek beavassák magas szinten művelt technikájuk rejtelmeibe az érdeklődőket. A rendezvények célja az alkotói technikák megismertetése. A projektbe bevont művészek, alkotók eddigi tevékenységei, kiállításaik, önképzőköri munkájuk jelentik azt a biztos alapot, melyre néhány technikai feltétel, eszközbeszerzésre épülve, négy kreatív területen (díszüveg készítés, tűzzománc, rézkarc, animáció) válnak támogathatóvá a résztvevők.
Mindezek egyúttal ezen előzményekre támaszkodóan hosszútávon aktív újabb alkotói közösségek megalapozását is jelenthetik.
A programsorozat első rendezvényét szeptember 18-19-20-án tartotta Szabó-Nyulász Melinda animációs rendező, illusztrátor, művészeti oktató, aki nagy szakértelemmel, mély empátiával irányította a résztvevők munkáját, végig lekötve figyelmüket, inspirálva őket a kiteljesedésre. Az elkészült animációs munkák igazolják, hogy magas színvonalú kurzus valósult meg.
Remélhetőleg lehetőség nyílik a program folytatására, ahol már az animáció készítésének technikai lehetőségeivel, a különböző programok használatával is bővíthetik az eddig elsajátított ismereteket az érdeklődők.
Októberben a rézkarc és a tűzzománc készítés rejtelmeibe avatják majd be a jelentkezőket a művészek, Végh Éva és Kapa Melinda. A programok plakátjai és a jelentkezés módja a Dorogi Programok facebook oldalon megtalálható.