Petőfi Sándor Általános Iskola - Befektetés a jövőbe

Petőfi Sándor Általános Iskola - Befektetés a jövőbe

A PETÕFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA KOMPLEX ENERGIAHATÉKONYSÁGI FEJLESZTÉSE

  

 

 

Fotódokumentáció a Petőfi iskola energiahatékonyságifejlesztéséről


 

 xcv.jpg

2018. 10. 15.

SAJTÓKÖZLEMÉNY
BEFEJEZÕDÖTT A PETÕFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA KOMPLEX ENERGIAHATÉKONYSÁGI FEJLESZTÉSE


A szeptemberi iskolakezdésre megvalósult a Petőfi Sándor Általános Iskola energiahatékonysági fejlesztése, és átadták az intézményt az ott tanuló több mint 300 gyermek és pedagógus számára. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a TOP-3.2.1-15-KO1-2016-00026 azonosítószámú, A dorogi Petőfi Sándor Általános Iskola komplex energiahatékonysági fejlesztése címû projekt megvalósítására 134.510.000 forint Európai Uniós támogatást nyert Dorog Város Önkormányzata.

A korszerûsítési munkák célja a minél nagyobb üzemeltetési költség megtakarításának elérése volt, melynek során komplex (utólagos hőszigetelés és napelemes rendszer kiépítés) épületenergetikai fejlesztést végeztetett el az önkormányzat a nagyfokú energetikai hatékonyság növelése céljából. A projekt közvetve hozzájárul az országos szintû energiaellátás biztonságának növeléséhez, az energiafelhasználás és a környezeti károsanyag kibocsátás és üvegházhatású gázok csökkentéséhez, valamint a környezettudatos gondolkodás erősítéséhez az önkormányzati intézményekben az esélyegyenlőség szempontjainak fokozottabb érvényesülése mellett.
A beruházás alapvető célja a 2012/27/EU irányelv szerinti energiahatékonysági, illetve a 2009/28/EK irányelv szerinti megújuló energia részarányra vonatkozó kötelezettségek tagállami teljesítése volt a projekt megvalósításán keresztül, szem előtt tartva, és megfelelve a 7/2006 (V. 24.) TNM rendelet előírásainak.

ztoppet.jpg

A beruházás megvalósulásával csökken az ország ÜHG kibocsátása, és növekedik a megújuló energia részaránya is. A megújuló energia alkalmazásával a környezetterhelés csökken, ezzel is védve környezetünket.

A munkálatok során elvégzésre került az épület homlokzatának utólagos hőszigetelése, és sor került a nyílászárók cseréjére a napelemes rendszer telepítése mellett.
A beruházás részeként a főbejárat akadálymentessé vált és a földszinten kialakításra került egy mozgáskorlátozott vizesblokk is.
A korszerûsítés elkészülte után a nevelési-oktatási intézmény éves üzemeltetési, karbantartási, és fenntartási költsége csökken, valamint az épülete esztétikai megújulása a városrész arculatának pozitív irányú megítéléséhez is hozzájárul.

A projekt a Széchenyi 2020 Program keretén belül valósult meg.

További információ kérhető:
Madarász Tímea sajtóreferens
06 33 431 299
varosmarketing@dorog.hu


xcv.jpg

2018/06/30.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

MEGKEZDÕDÖTT A PETÕFI ISKOLA ENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA


Elkezdődtek Dorogon a Petőfi Sándor Általános Iskolában az energetikai felújításhoz kapcsolódó munkálatok.

Az elmúlt napokban a vakolat leverésével megkezdődtek a munkálatok az intézménynél. Mint azt korábban megírtuk, 134 millió forintos támogatást nyert Dorog Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a TOP-3.2.1-15-KO1-2016-00026 számú, A dorogi Petőfi Sándor Általános Iskola komplex energiahatékonysági fejlesztése címû projekt megvalósítására.

kzb_kvt.jpg

2018 szeptemberére valósulhat meg az energetikai korszerûsítés. Elvégzik az épület energetikai felújítása részeként a homlokzat utólagos hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét, és napelemes rendszer telepítését. A főbejárat akadálymentessé válik a pályázatoknak köszönhetően, valamint a földszinten kialakításra kerül mozgáskorlátozottak számára egy vizesblokk.

kvtl_kozben_3.jpg

Ezzel párhuzamosan megkezdődött - az önkormányzat beruházásában - az intézmény tetőszerkezetének felújítása is.

További információ kérhető:
Madarász Tímea sajtóreferens
Tel.: 33 431 299
E-mail: varosmarketing@dorog.hu 

 

 


xcv.jpg 
 

2018/01/29.

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY
ENERGETIKAI KORSZERÛSÍTÉS A PETÕFI SÁNDOR ISKOLÁBAN


134 millió forintos támogatást nyert Dorog Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a TOP-3.2.1-15-KO1-2016-00026 számú és A dorogi Petőfi Sándor Általános Iskola komplex energiahatékonysági fejlesztése címû projekt megvalósítására.

nrg_elott.JPG
A megyei önkormányzat támogatásával uniós forrásból a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 2018 szeptemberére épületenergetikai korszerûsítés valósul meg a DOKI Petőfi Sándor Tagiskolában. A megyei önkormányzat támogató döntésének köszönhetően elvégezhető lesz az épület energetikai felújítása, a homlokzat utólagos hőszigetelése, a nyílászárók cseréje és a napelemes rendszerek telepítése, valamint a földszinti rész akadálymentesítése. A 134 millió Ft-os pályázati forrásból a Petőfi-iskola komplex energetikai korszerûsítése 2018 őszére készül el.

gtki_2.jpg 

További információt a dorog.hu weboldalon olvashatnak a projekttel kapcsolatban.
A projekt a Széchenyi2020 Program keretén belül valósul meg.

Projekt címe: A dorogi Petőfi Sándor Általános Iskola komplex energiahatékonysági fejlesztése
Száma: TOP-3.2.1-15-KO1-2016-00026
Befejezésének dátuma: 2018. október 31.
Támogatási összeg: 134 millió forint 

További információ kérhető:
Madarász Tímea sajtóreferens
Tel.: 33 431 299
E-mail: varosmarketing@dorog.hu