Petőfi Sándor Tagintézmény

Petőfi Sándor Tagintézmény

Petőfi Sándor Tagintézmény

Cím: 2510 Dorog, Iskola u. 1.
Telefon: 33/ 431-935, 509-530, 509-531.
E-mail:
petofidorog@freemail.hu vagy petofiiskola@dorog.hu

Az iskoláról és a beiratkozási tudnivalókról az alábbi weblapon tájékozódhat:
Web: www.petofisandoriskola.oldala.hu

http://petofi-dorog.mindenkilapja.hu/

Igazgató: Jászberényi Károly

iskola_petofi1.jpg

 

A mai Petőfi Sándor Általános Iskola 1916-ban épült. 1920-ban épült az emelet 5 tanteremmel és 1 irodahelyiséggel. 1943-ban további két tanteremmel, majd 1962-ben 1 tanteremmel és nevelőtestületi szobával bővült. 1958-59-es évben épült fel a politechnikai mûhely, s 1960-ban indult meg a politechnikai oktatás.

Az iskola ma három lakótelep közvetlen szomszédságában mûködik. Beiskolázásuk javarészt e területről történik, ezért az intézmény elhelyezkedése igen kedvezőnek mondható. Az iskola 3 épületben végzi tevékenységét. A főépületben jelenleg 14 osztályterem, tanári, igazgatói szoba, fizika-kémia szertár, nyelvi labor, könyvtárszoba található. Az udvaron önálló épületben kapott helyet a tanmûhely, a számítástechnika terem, ahol a technika és az informatika tantárgy oktatása folyik.
Ezen épület 2001-es bővítésével az előírásnak megfelelő könyvtárhelyiség került kialakításra, majd 2004-ben itt alakították ki Internet-termüket is. 1996-ban a technika terem tetőterének bővítésével kialakították a számítástechnika termet. 1997-ben berendezték nyelvi laborukat.

 

iskola_petofi2.jpg

 

A sportudvaron egy kézilabdapálya, az ezt körülvevő salakos futópálya, távolugrómeder és súlylökő gödör található. A kézilabdapálya télen jégpályaként mûködik. Az iskola udvarán egy sportcélokat szolgáló, bekerített, világítással és tribünnel ellátott 42x21 m aszfaltpálya, körülötte salakos futópálya és atlétikai bázisok találhatók. E pályán zajlanak jó időben a testnevelés órák, valamint a tömegsport-versenyek. Könyvtáruk állománya a kor igényeinek megfelelően gyarapodik. A 3800 könyv, több mint 80 oktatófilm és több tucat multimédiás CD alapvetően biztosítja az oktatás folyamatának megfelelő támogatást.

A különböző iskolai ünnepélyek sok-sok egyéni sajátossággal fûszerezett forgatókönyv szerint zajlanak. Nem múlhat el tanév Katalin, illetve Farsangi bál, valamint Jégkarnevál, a "Sulisprint" elnevezésû utcai futóverseny, Gyermeknap nélkül. Az iskola névadója tiszteletére, márciusban, "Petőfi nap"-ot rendeznek. Ezen a napon versenyezni hívják a város valamennyi iskoláját, több témakörben. A korcsolyázás nem csak a testnevelés órák szerves részévé, hanem lassan városi, sőt regionális igénnyé nőtte ki magát. A folyamatos igénynövekedés anyagi finanszírozási lehetőségének érdekében hozták létre a Téli Sport Alapítványt. Az iskola udvarán felépült mûanyag borítású sí-oktatópálya további síelési lehetőségeket biztosít. Az iskolához csatolt közel 3000 m-es területen gyermekek, szülők, pedagógusok bevonásával alakították ki játszó- és pihenőparkukat.

 

2009/2010-es tanévtől vezette be a kompetencia alapú oktatást az intézmény az Európai Uniós TÁMOP-tól nyert pályázati pénzből.

Az iskola jelenlegi vezetője: Jászberényi Károly