Zrínyi Ilona Általános Iskola - Befektetés a jövőbe

Zrínyi Ilona Általános Iskola - Befektetés a jövőbe

A ZRÍNYI ILONA ÁLTALÁNOS ISKOLA ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE DOROGON

 

xcv.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 Fotódokumentáció: Itt letölthető

 

 

2019. 09. 04.

Dorog Város Önkormányzata

 

Sajtóközlemény                                                                

BEFEJEZŐDÖTT A ZRÍNYI ILONA ÁLTALÁNOS ISKOLA ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE  DOROGON

 

A szeptemberi iskolakezdésre megvalósult a Zrínyi Ilona Általános Iskola energetikai korszerűsítése, és átadták az intézményt az ott tanuló több mint 300 gyermek és pedagógus számára. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében TOP-3.2.1-15-KO1-2016-00019 számú és “Energetikai korszerűsítés a Zrínyi Iskolában Dorogon” című projekt megvalósítására 150.000.000 forint Európai Uniós támogatást nyert Dorog Város Önkormányzata.

 

A korszerűsítési munkák célja a minél nagyobb üzemeltetési költség megtakarításának elérése volt, melynek során komplex (utólagos hőszigetelés és napelemes rendszer kiépítés) épületenergetikai fejlesztést végeztetett el az önkormányzat a nagyfokú energetikai hatékonyság növelése céljából. A projekt közvetve hozzájárul az országos szintű energiaellátás biztonságának növeléséhez, az energiafelhasználás és a környezeti károsanyag kibocsátás és üvegházhatású gázok csökkentéséhez, valamint a környezettudatos gondolkodás erősítéséhez az önkormányzati intézményekben az esélyegyenlőség szempontjainak fokozottabb érvényesülése mellett.

A beruházás alapvető célja a 2012/27/EU irányelv szerinti energiahatékonysági, illetve a 2009/28/EK irányelv szerinti megújuló energia részarányra vonatkozó kötelezettségek tagállami teljesítése volt a projekt megvalósításán keresztül, szem előtt tartva, és megfelelve a 7/2006 (V. 24.) TNM rendelet előírásainak.

 

A beruházás megvalósulásával csökken az ország ÜHG kibocsátása, és növekedik a megújuló energia részaránya is. A megújuló energia alkalmazásával a környezetterhelés csökken, ezzel is védve környezetünket.

 

A munkálatok során elvégzésre került az épület homlokzatának utólagos hőszigetelése, és sor került a nyílászárók cseréjére a napelemes rendszer telepítése mellett.

A beruházás részeként a főbejárat akadálymentessé vált és a földszinten kialakításra került egy mozgáskorlátozott vizesblokk is.

A korszerűsítés elkészülte után a nevelési-oktatási intézmény éves üzemeltetési, karbantartási, és fenntartási költsége csökken, valamint az épület esztétikai megújulása a városrész arculatának pozitív irányú megítéléséhez is hozzájárul.

 

A projekt a Széchenyi 2020 Program keretén belül valósult meg.

 

További információ kérhető:

Madarász Tímea sajtóreferens

+36 33 431 299

varosmarketing@dorog.hu

 

 


 

DOROG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA


A 69. BÁNYÁSZNAPON ADJÁK ÁT A MEGÚJULT ZRÍNYI ILONA ISKOLÁT

150 millió forintos támogatást nyert Dorog Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a TOP-3.2.1-15-KO1-2016-00019 számú, Energetikai korszerűsítés a Zrínyi Iskolában Dorogon című projekt megvalósítására. A tervezési és közbeszerzési időszak lezárultával áprilisban kezdődött meg a kivitelezés.
Az idén augusztus 31-én, Dorog várossá avatásának 35. évfordulóján tartandó 69. Bányásznap szép alkalmat teremt az energetikai korszerűsítés során megújult Zrínyi iskola átadására.

A megyei önkormányzat támogatásával uniós forrásból a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében valósult meg az épületenergetikai korszerűsítés az intézményben. A megyei önkormányzat támogató döntésének köszönhetően elvégezték az épület energetikai felújítását, a homlokzat utólagos hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét és a napelemes rendszer telepítését. A földszinti rész akadálymentesítése is megtörtént.

A 150 millió Ft-os pályázati forrásból, valamint önkormányzati saját forrás kiegészítéssel a Zrínyi Iskola komplex energetikai korszerűsítése 2019 augusztusának végére készült el.

További információt a dorog.hu weboldalon olvashatnak a projekttel kapcsolatban.
A projekt a Széchenyi2020 Program keretén belül valósul meg.

Dorog, 2019. augusztus 29. 

 


 

FOTÓDOKUMENTÁCIÓ A ZRÍNYI ISKOLA JELENLEGI ÁLLAPOTÁRÓL

Letölthető

Dorog, 2019. április 23.

 


 

2019/03/25

LEZÁRULT A KÖZBESZERZÉS, KEZDŐDHET AZ ÉPÍTÉS

Lezárult két közbeszerzési eljárás a Zrínyi Ilona Általános Iskola megújításával kapcsolatban.
150 millió forintos támogatást nyert Dorog Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a TOP-3.2.1-15-KO1-2016-00019 számú és "Energetikai korszerűsítés a Zrínyi Iskolában Dorogon" című projekt megvalósítására. Az energetikai korszerűsítés során a homlokzatfelújításra és a nyílászárók cseréjére kerül sor, amelynek kivitelezőjét a közbeszerzési eljárás eredményhirdetésével kiválasztotta az önkormányzat szakbizottsága. A szerződéskötés április 2-án lesz, majd sor kerül a munkaterületet átadására.
Az iskola tetőfelújítását az önkormányzat 100%-os támogatásával szintén elvégzik a következő hónapokban. A kivitelezőt közbeszerzési eljárás keretében választották ki.
A munkálatok megkezdése előtt a Zrínyi iskolába járó osztályokat egy másik önkormányzati intézményben - a művelődési házban - helyezik el a tanulás-tanítás zavartalanságának biztosítása érdekében.
A tervek szerint a beruházás szeptemberre készül el.
Kérjük a szülők, nevelők és a gyermekek megértését!

 


 

2018/01/29.



ENERGETIKAI KORSZERÛSÍTÉS A ZRÍNYI ILONA ISKOLÁBAN


150 millió forintos támogatást nyert Dorog Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a TOP-3.2.1-15-KO1-2016-00019 számú és "Energetikai korszerûsítés a Zrínyi Iskolában Dorogon" címû projekt megvalósítására.

Bcsiutcaihomlokzat.jpg


A megyei önkormányzat támogatásával uniós forrásból a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 2019. év végére épületenergetikai korszerûsítés valósul meg a Zrínyi Ilona Általános Iskolában. A megyei önkormányzat támogató döntésének köszönhetően elvégezhető lesz az épület energetikai felújítása, a homlokzat utólagos hőszigetelése, a nyílászárók cseréje és a napelemes rendszer telepítése, valamint a földszinti rész akadálymentesítése. A 150 millió Ft-os pályázati forrásból, valamint önkormányzati saját forrás kiegészítéssel a Zrínyi Iskola komplex energetikai korszerûsítése 2019. év végére készül el.

Utcafront.jpg

További információt a dorog.hu weboldalon olvashatnak a projekttel kapcsolatban.
A projekt a Széchenyi2020 Program keretén belül valósul meg.

További információ kérhető:
Madarász Tímea sajtóreferens
06 33 431 299
varosmarketing@dorog.hu