Digitális táblát avattak a Zrínyi iskolában
Közügy
2021. jan. 29.

Digitális táblát avattak a Zrínyi iskolában

A Richter támogatásából vásárolták meg az új okoseszközt

Digitális okostáblát avattak a Zrínyi iskolában. Az oktatást segítő okoseszközt a Richter támogatásából vásárolta meg az intézmény.

A Richter kiemelt figyelmet fordít a társadalmi környezetére, amelyben működik. Ezért fontos, hogy Dorog és a régió fejlődésében még aktívabban közreműködjön.

A várossal a múlt évben két támogatandó projektet fogalmaztak meg, amelyekkel közvetlenül az iskolákat, az iskolásokat szeretnénk segíteni (okostábla beszerzésének támogatása + közösségi terem kialakítása a művelődési házban).

A támogatásokat még karácsony előtt átutalta a vállalat a város alapítványai részére. Az egészség, az életminőség, valamint az oktatás fejlesztését hirdető küldetésének megfelelően a Richter több egészségügyi, tudományos és oktatási kezdeményezést támogat és szervez. - Ennek keretében kerülhetett sor erre a mai okostábla átadásra is, ezzel is támogatva a helyi oktatás technikai hátterének fejlesztését – modta Garai Zoltán főmérnök, a Zrínyi iskolában megtartott átadási eseményen. - Bízunk benne, hogy - különösen ebben a helyzetben - egy ilyen digitális táblának nagy hasznát veszik a diákok és a tanárok is itt az iskolában.

Sitku Pál főigazgató, a Zrínyi iskola vezetője elmondta, hogy a történelem teremben helyezték el a digitális táblát. Az elmúlt években számos olyan eszközt szereztek be, amelyek segítik a oktatást. Termeikben okostévék és mintegy fél tucat digitális tábla segíti a tanárok munkáját, a diákok tanulását. Ennek a folyamatnak a része a Richter támogatásból beszerzett új eszköz, amelyet megköszönt a Richter vezetőségének.

Mint korábban megírtuk 2020 szeptemberében önkormányzati-vállalati találkozóra került sor, ahol a dr. Tittmann János polgármester, Dankó Kristóf alpolgármester, a Richter vezérigazgató, Orbán Gábor és Garai Zoltán főmérnök vett részt. A találkozó célja az volt, hogy a Richter az aktuális, vállalati szintű stratégiáját, terveit helyi szinten, Dorogon is összhangba hozza a városfejlesztési tervekkel, és ennek érdekében dinamizálja a város és a vállalat kapcsolatát. A résztvevők megállapodtak abban, hogy olyan területeken működnek a jövőben még szorosabban együtt, mint például a helyi szakképzés fejlesztése és a helyi iskolák segítése, az oktatás célzott támogatása.