Befejeződött a Buzánszky Jenő Stadion rekonstrukciója

Befejeződött a Buzánszky Jenő Stadion rekonstrukciója

Stadion-projekt

A beruházás neve: A dorogi Buzánszky Jenő Stadion rekonstrukciója
Projekt kezdése: 2017. január 1.
Projekt befejezés: 2021. december 31.
Beruházás kezdete: 2021. február 23.
Beruházás vége: 2021. november 20.
Összeg: 685.000.000,- Ft
Támogató: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Tervező: PLANBAU Kft. 2800 Tatabánya. Réti út 172.
Kivitelező: Varga Fuvarozási és Építőipari Kft. 2500 Esztergom, Kertész u. 13.

A projekt műszaki tartalma:

Dorog Város Önkormányzata a Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion felújítását kívánja elvégezni oly módon, hogy a stadion megfeleljen az MLSZ azon előírásainak, amelyek a magyar labdarúgó-bajnokság másodosztályában való maradás feltételeinek teljesítéséhez szükségesek.

Ennek egyik része, hogy a futókör megszüntetésével új pálya kerül kialakításra az öntözőrendszer és pályafűtés létesítésével, melynek feladata a gyep megfelelő minőségének biztosítása a téli hideg, csapadékos időszakban. A rendszer biztosítja a fű növekedését és a talaj nedvességtartalmának szabályozását is, így az késő ősszel és kora tavasszal is használható.

Az Antenna Hungária Zrt.-vel egyeztetve új főkameraállás létesül a régi helyett, illetve további két kameraállással (beauty és reverse) bővül a stadion. A biztonsági vezetőponton új szolgálati épület készül, valamint a vendég és hazai szurkolószektorban egy-egy szaniterkonténer létesül. Megoldódik a pálya és környezetének, így a burkolt területeknek is a csapadékvíz elvezetése. A gyepes felület külön drénrendszert kap az előírásoknak megfelelően, mely a csapadékvízhálózatra kerül bekötésre. A pályához automata öntözőrendszer, a megtápláláshoz talajvízkút és víztározó épül. Ugyancsak az előírásoknak való megfelelés miatt pályavilágítás és új eredménykijelző is létesül.

A pálya szélein korlát és labdafogó háló készül a megfelelő helyeken, valamint a közlekedő felületek szilárd burkolatot kapnak.

Az Önkormányzat megbízásából és finanszírozásában elkészült tervdokumentáció az MLSZ Infrastruktúra szabályzata alapján készült.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JÚLIUS ELEJÉN KEZDŐDHET A PÁLYA FÜVESÍTÉSE

2021. JÚNIUS 10.

Elkészült a pálya alatti fűtési és az öntözőrendszer a Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadionban. A beruházás munkálatai jól haladnak, a tervek szerint kora őszre újulhat meg a sportlétesítmény A 36 méter magas térvilágító oszlopokon 30-30 reflektor világítja majd be a pályát. Jelenleg a talajfeltöltési munkálatok zajlanak, amelyet a szintbeállítások követnek. A pályatestet övező térkövezés szintén készül. Július elején elkezdődhet a füvesítés.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JÓL HALADNAK A MUNKÁLATOK

2021. április 8.

Április elején a villanyoszlopok alapozását követően kiépítették a locsoló- és szivárgóhálózatot, illetve a kutakat a megújuló Buzánszky-stadionban. – Hamarosan a világítótestek befogadószerkezetének beszerelése következik - tájékoztatta a dorog.hu-t a kivitelező cég vezetője. – Jól haladnak a munkálatok, 2-3 hét múlva elkezdődhet a pályafűtés alapszerelése is.