Ápolják a hagyományokat, készülnek az adventre
Közügy
2013. okt. 28.

Ápolják a hagyományokat, készülnek az adventre

Kihelyezett közmeghallgatást tartott a Komárom-Esztergom Megyei Szlovák Önkormányzat október 17-én az Intézmények Házában. A Dorogi Szlovák Önkormányzat - mint vendéglátó - hívására több mint félszázan jelentek meg az eseményen.
A megye tíz szlovák nemzetiségi önkormányzattal rendelkező települése - Piliscsév, Kesztölc, Pilisszentlélek, Dorog, Sárisáp, Mogyorósbánya, Tardos, Tatabánya-Bánhida, Oroszlány és Vértesszőlős - képviselő-testületeinek tagjai és a lakosság nagy figyelemmel hallgatta Nagy Mária elnök elmúlt egy évről szóló beszámolóját. Az elnök kiemelte rendkívül jó az együttműködés a szlovák önkormányzatok között: támogatják egymást a szlovák kultúra, hagyományok és a nyelv megőrzésében. Az elmúlt évben pedagógus továbbképzéseket, óvodai szakmai napot szerveztek, támogatták a szlovák nemzetiségi folklór együtteseket.
Immár hagyomány, hogy Dorogon rendezik meg a szlovák adventi ünnepséget november 24-én 16 órától a művelődési házban. Ezúttal Nyitra környéki fellépők teszik még ünnepibbé a készülődést.
A Dorogi Szlovák Önkormányzat a közmeghallgatás végén uzsonnával és frissítőkkel vendégelte meg a megjelenteket.
Hubácsek Sándor elnök
Dorogi Szlovák Önkormányzat