"Angliában" a Zsigmondy diákjaival
Közügy
2013. nov. 6.

"Angliában" a Zsigmondy diákjaival

Jó hangulatú projektdélutánt tartottak a dorogi József Attila Művelődési Házban november 5-én, kedden, amikor a nagyterem átváltozott egy vidám, képzeletbeli angliai utazás helyszínévé.

A Zsigmondy Vilmos Gimnázium, Informatikai és Egészségügyi Szakközépiskola 9. és 10. osztályos emelt angol nyelvi csoportjai mellett a rendezvényre meghívást kaptak a dorogi általános iskolák is. Így mintegy 60 diák bővíthette ismereteit az Egyesült Királyság országairól a középiskola angol szakos tanárainak vezetésével.
Délután 3 órakor Kovács Andrea tanárnő üdvözölte a megjelent diákokat és az általános iskolásokat kísérő pedagógusokat. Rövid angol nyelvű videó megtekintésével és az ahhoz kapcsolódó feladatok közös megoldásával sikerült a diákokat ráhangolni a témára, előkészíteni a későbbi csoportmunkát.

angol_delutan.JPG

A különböző évfolyamok diákjaiból vegyesen összeállított négy csoport ezután kerekasztalok köré ülve tanulmányozta egy-egy brit ország földrajzát, történelmét és kultúráját. A játékos feladatok megoldása közben a diákok képzeletben elutazhattak Angliába, Észak-Írországba, Skóciába és Walesbe.
A délután folyamán szerzett ismereteiket felhasználva a csoportok egy-egy színes óriásplakátot készítettek, amelyen bemutatták az adott ország kultúráját, történelmét és földrajzát. A program fénypontjaként a tanulók angol nyelven meséltek választott területükről az általuk készített poszterek segítségével. A műsor vidám, közös énekléssel zárult.