Anyatejes Világnap: jól érezték magukat az édesanyák, a gyerekek, sőt az apukák is
Közügy
2014. aug. 6.

Anyatejes Világnap: jól érezték magukat az édesanyák, a gyerekek, sőt az apukák is

Több mint kétszáz édesanya és gyermeke, illetve több apuka is ünnepelte Dorogon az Anyatej Világnapját augusztus 5-én. A Petőfi óvodában megrendezett hagyományos rendezvényen Deák Ferenc alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. - Az év második Anyák Napja ez az ünnep, amelynek jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni - mondta.
Alibaba.JPG
Riegel Béláné vezető védőnő az anyatej védelméről beszélt, amely egyaránt jó hatással van a babákra és az anyukákra. - Az anyatej több mint táplálék. A szoptatás több mint anyatejes táplálás. Mi, védőnők ezért dolgozunk, és azt szeretnénk, hogy az édesanyák minél tovább tudják szoptatni csecsemőjüket. Ezért a célért rendezzük meg minden évben ezt az ünnepséget is - hangsúlyozta.
tokodimazsorettek.JPG
A tokodi Csillagfény mazsorett csoport táncos műsorára sokan voltak kíváncsiak, ahogy Dudó bohóc is sokakat leültetett az óvoda nyitott teraszára. A szép nap lényege azonban a kötetlen beszélgetés volt. A tapasztalatok megosztása mindenki arcára mosolyt varázsolt a pogácsázás-teázás közben. Az édesanyák anyatejes totót is kitölthettek. A jó megoldásokért mindenki ajándékot kapott, többek között Dorog Város Önkormányzatának köszönhetően.
Dudbohc.JPG
Riegel Béláné megemlékezett azokról az önzetlen segítőkről, akik édesanyaként nem csak saját csecsemőjüket táplálták anyatejjel, hanem más babáknak is juttattak a legjobb táplálékból. Külön kiemelte Varga Edina, Kanóczkiné Tarnóczy Zsuzsanna és Bognárné Kalmár Renáta nevét.