Szakmailag és műveltségben is a legfelkészültebbek a dorogi kórház szakdolgozói
Közügy
2014. szept. 30.

Szakmailag és műveltségben is a legfelkészültebbek a dorogi kórház szakdolgozói

Szakmailag és a műveltségükkel is kitűntek a dorogi Szent Borbála Szakkórház dolgozói a Magyar Szakdolgozói Kamara által meghirdetett hagyományos szakmai versenyen, amelynek területi és megyei döntőjén is a legjobbaknak bizonyultak.
Rózsáné Kovács Éva ápolási igazgató elmondta, hogy néhány héttel ezelőtt vettek részt a területi versenyen, amelyet Esztergomban, a műveseállomáson rendeztek meg. Tíz csapat indult a megmérettetésen, ahol a dorogi „Digitus Minimus" (= kisujj latin elnevezése) gárda az első helyen végzett. - A csapatok verses bemutatkozása után az anatómiai ismereteikről kellett számot adniuk, de volt írásbeli szakmai teszt és műveltségi kérdéssor is. A versenyt Activity zárta.
digitus.jpg

A megmérettetésen a legjobbak a dorogiak - a csapat tagjai: Rózsáné kovács Éva, Gerstmajer Terézia, Mirejder Beatrix és Majorné Papanecz Katalin - voltak, ezzel bejutottak a megyei döntőbe, ahol négy csapat versenyzett. Az oroszlányi megyei döntőn hasonló feladatok várták a szakdolgozókat, amelyeket kiegészítettek a gyakorlati vizsgával. A Szent Borbála Kórház képviselői az újraélesztést, az utcai görcsös roham ellátását és az ágyazás technikáját mutatták be a zsűrinek, akik a legjobbra értékelték a dorogiak összteljesítményét.
A megyei verseny megnyerésével bejutottak az országos döntőbe, amelyet Budapesten 20 csapat részvételével, a Lurdy Házban október 9-én rendeznek meg.

Madarász