ÖNKÉNTESEK: A Királykutat tisztítottuk az Erdők Nemzetközi Napján
Közügy
2015. márc. 21.

ÖNKÉNTESEK: A Királykutat tisztítottuk az Erdők Nemzetközi Napján

Csaknem félszáz dorogi vágott neki március 21-én, szombaton a Pilisnek, hogy a jégkár utáni mentesítésben részt vállaljanak - önkéntesen. A Dorogi Szénmedence Sportjáért Közalapítvány és a sportintézmény felhívására azonnal összeállt a busznyi csapat. A dorogi természetjáró szakosztály turistái, a birkózók képviselői és még néhány lelkes természetkedvelő, köztük dr. Tittmann János polgármester és családja is részt vett a padka- és ároktisztító munkálatokban. Az öles fáktól a gallyakig több mázsát mozgattak meg a résztvevők.
janos_tittmann_pilis.JPG
- Mintegy 3000 folyóméter szakaszt tisztítottak meg a dorogiak a délelőtt folyamán - tudtuk meg Müller Szabolcstól, a Pilisi Parkerdő Zrt. Pilismaróti Erdészetének mûszaki előadójától. A tervezett és az elvégzett munka között nagy volt a különbség: sokkal nagyobb árokpart-szakasz tisztulhatott meg megyénk észak-keleti csücskén, a Királykútnál a szorgos kezeknek köszönhetően, mint azt remélték az erdészet munkatársai.
rew.JPG

És még egy plusz gesztus: a dorogi önkéntesek munkájukkal az ENSZ által az Erdők Nemzetközi Napjává nyilvánított március 21-én vettek részt a nemes akcióban. A természetbarátok 2013-tól kezdődően, ezen a napon emlékeznek meg minden évben világszerte az erdők és fák jelentőségéről. M. T.