Lovag megnyitójával kezdődött a kétszáz alkotást felvonultató kiállítás
Közügy
2015. márc. 23.

Lovag megnyitójával kezdődött a kétszáz alkotást felvonultató kiállítás

Az Ipartestületek Országos Szövetsége tagszervezeteként működő Dorogi Ipartestület immár hagyományos, Kézműves Napok elnevezésű rendezvénysorozata vasárnap, nem sokkal a déli harangszó előtt, kézműves remekekből rendezett kiállítás megnyitójával kezdődött a Dorogi József Attila Művelődési Ház galériájában.
A válogatást Gergely Imre, a Magyar Kézművességért Alapítvány ügyvezetője, a Magyar Kultúra Lovagja cím birtokosa ajánlotta a megjelentek figyelmébe. Az ötvenegy kiállító többsége megyehatárainkon belül készítette alkotásait. A tárlaton dorogi, leányvári, tokodi, nyergesújfalui, esztergomi, piliscsévi, mogyorósbányai, táti, csolnoki, epöli, tokodaltárói, süttői, dunaalmási, tatai, kesztölci és piliscsévi kiállítók dísztárgyait láthattuk. Fa- és textil játékokat, ékszereket, kerámiákat, gyertyákat, szőtteseket, miniatűröket, ötvös munkákat vonultat fel a kiállítás, amely szerdáig tekinthető meg 10-18 óra között. /span>
gyorgy_szucs.JPG

Kiállítás megnyitó után az ipartestület tisztújítóközgyűlését tartották meg a művelődési házban. A tagság elnökként újra Szűcs Györgynek szavazott bizalmat. Az elnökség további tagjai: Kellner Jenő (alelnök), Pusenyák Józsefné, Técsi Lászlóné, Szabó Rácz István és Tóth Gyula.
A megjelentek a korábban különböző tisztségeket betöltő, a továbbiakban ilyen feladatot már nem vállalók közül tiszteletbeli címet szavaztak meg Schalk Ferencnek (elnök), Dinnyés Ferencnének (felügyelő bizottsági elnök), Csekő Gyulának (elnökségi tag), Majdányi Gábornak (elnökségi tag) és Nyitrai Jánosnak (felügyelő bizottsági tag).
A Dorogi Ipartestület a hét első három napján pályaválasztási tanácsokkal várja a döntés előtt álló általános iskolásokat, középiskolásokat és szüleiket. A művelődési ház nagytermében kézműves mesterek tartanak bemutatókat, filmeket vetítenek a faipari szakmák iránt érdeklődőknek. Kedden ugyanitt, ugyanebben az időpontban az építőipari szakmunkáról tudhatnak meg titkokat az érdeklődők, szerdán autószerelő, autóvillamossági szerelő, villanyszerelő, fémipari mesterek válaszolnak az érdeklődők kérdéseire.
ujra_kezmuves_kiallitas.JPG

A fórumokra meghívták a dorogi, illetve a környékbeli általános iskolák 6. és 7. osztályos tanulóit, a dorogi Zsigmondy Vilmos Gimnázium és Informatikai Szakközépiskola 10. és 11. osztályos diákjait. Az előadásokra várják a fiatalok szüleit is. A találkozókon ott lesznek az esztergomi Géza Fejedelem Ipari Szakképző Iskola, illetve a dorogi munkaügyi kirendeltség képviselői is.
A Dorogi Ipartestület ezeken a találkozókon is szeretné népszerűsíteni a duális képzést, egy jó szakma tudatos választását. A pályaválasztás előtt álló fiataloknak a gyakorlatban is szeretnék bizonyítani, hogy az iparos műhelyekben lehet legjobban elsajátítani a szakmai fogásokat.