Három arannyal zárta a Dorog a Fekete Gyémánt nemzetközi kadet birkózó versenyt
Sport
2015. márc. 31.

Három arannyal zárta a Dorog a Fekete Gyémánt nemzetközi kadet birkózó versenyt

A Dorogi Városi Sportcsarnok adott otthont a IV. alkalommal megrendezett kadet és junior nemzetközi kötöttfogású rangsorversenynek, ahol 11 ország, 149 birkózója állt rajthoz. Az ünnepélyes megnyitón dr. Tittmann János polgármester Puksa Ferenc, a DNC elnöke és Szekér Zoltán sportigazgató köszöntötte a résztvevő országok versenyzőit és a szurkolókat.
A nap végére a pontversenyben Magyarország toronymagasan előzte meg Lengyelországot és Svédországot. Versenyeztek osztrák, svéd, norvég, lengyel, litván, ukrán, szerb, szlovák, olasz és horvát birkózók is. A magyar klubok közül győzelmet az Érdi Spartacus, a Ceglédi VSE, a Dorogi NC és a BVSC birkózói szereztek.
A dorogi versenyzők két aranyéremmel a legsikeresebbek voltak a szombati kadet versenyen. Érsek Róbert a 100 kg-osok viadalában állhatott a dobogó legfelső fokára, ahogy a 63 kg-osok között Lévai Tamás. Ezüstérmes lett Vitek Dáriusz (69 kg) és Kismóni Botond (85 kg).

Március 29-én, vasárnap a junior versenyzők - kilenc ország sportolói - mérték össze erejüket. A versenynap egyik örömteli pillanata az utolsó döntőben volt, amikor a még csak kadetkorú alig 100 kilós dorogi Érsek Róbert fantasztikus húzás után két vállra fektette a nála jóval nagyobb és idősebb lengyelt.
Végül csapatpontversenyben Magyarország ismét az élen végzett, megelőzve a svédeket és a lengyeleket.