TURIZMUSFEJLESZTÉS: Megalakult a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület
Közügy
2015. ápr. 24.

TURIZMUSFEJLESZTÉS: Megalakult a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület

Április 23-án megalakult a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület a városháza dísztermében. A civil szervezet célja a magán-és közszféra partnerségén, közös érdekeltségén alapuló turizmusfejlesztés, turizmusszervezés az e feladatra létrehozott megfelelő szakmai munkaszervezet működtetése révén.
Az egyesület további céljai között szerepel a lakosság, az önkormányzatok, a civil szervezetek és a vállalkozások turisztikai tevékenységének összehangolása.
A szervezet feladata a turizmus versenyképességének növelése, fenntarthatóságának biztosítása, valamint a térségbe látogató turisták elégedettségének javítása, információval való ellátásának biztosítása, minőségi szolgáltatásfejlesztés kezdeményezése, ösztönzése, megvalósítása révén. Kiemelt cél az idegenforgalmi tevékenység szakmai színvonalának fejlesztése, valamint a desztinációban eltöltött vendégéjszakák számának emelése.
Az alakuló ülésen elnöknek egyhangúan Szekér Zoltánt, Dorog Város Egyesített Sportintézményének vezetőjét választották. Alelnök lett Piliscsév polgármestere, Kosztkáné Rokolya Bernadett és Csolnok polgármestere, Kolonics Péterné. Elnökségi taggá választották Dankó Józsefet és Koloszár Szilárdot. A DOTE székhelye a Gáthy Zoltán Városi Könyvtár és Helytörténeti Múzeumban lesz, ahol kialakítanak egy tourinfo irodát is.
A közeljövőben három területre termékfejleztésére fókuszál majd a DOTE: a térség aktív és ökoturizmus-fejlesztésére, a kulturális, nemzetiségi programok kínálatának bővítésére, a hagyományőrzésre és a rendezvényekre.