Polgármesteri tájékoztató az Illatos úti veszélyes hulladék dorogi ártalmatlanításáról
Közügy
2015. máj. 6.

Polgármesteri tájékoztató az Illatos úti veszélyes hulladék dorogi ártalmatlanításáról

A sajtóban, a közösségi oldalakon olvasható megnyilatkozások és a tapasztalható feszültség miatt szükségesnek látom Dorog lakosságának tájékoztatását arról, hogy a fent említett veszélyesipari hulladék dorogi ártalmatlanításával kapcsolatban információkat kértem a Sarpi Dorog Kft.-től.
A szakemberek elmondták, hogy az Illatos úti ipari hulladék veszélyességét tekintve semmiben nem különbözik az Égetőben folyamatosan ártalmatlanításra kerülő vegyületektől. Az Égető rendelkezik a környezetvédelmi szakhatóság által ellenőrzött alkalmas technológiával. A jelenlegi ártalmatlanítás folyamata nem jelent a korábbiaknál nagyobb környezeti kockázatot. Az Égető a beszállított ipari hulladék vegyi összetételét folyamatosan ellenőrzi és kizárólag olyan hulladékok ártalmatlanítását vállalja, melyek engedélyezett techológiájukkal kockázat növekedése nélkül ártalmatlaníthatók.
Dorog levegő tisztaságára vonatkozó mérési adatokat rendszeresen közzétesszük és mint az az elmúlt hónapokban látható volt, egészségre ártalmas környezetterhelési adatok nem voltak.
A jelenlegi ártalmatlanítási folyamat is a korábbiaknak megfelelő környezetvédelmi szakhatósági ellenőrzés mellett zajlik.

Dr. Tittmann János
polgármester