Négy évtizede végezték el a nyolcadik osztályt
Közügy
2015. máj. 8.

Négy évtizede végezték el a nyolcadik osztályt

A Zrínyi Ilona Általános Iskola 1975-ben végzett 8/a osztályos diákjai 2015. április 25-én tartottuk 40 éves osztálytalálkozónkat. A találkozó az iskola falai között zajlott, batyus vacsorával: ki süteménnyel, ki szendviccsel, ki tortával gazdagította a közös asztalt. otal.JPG
Nagy örömünkre szolgált, hogy elfogadták meghívásunkat volt tanítóink, tanáraink. Pintér Józsefné Irénke néni, aki 1-2. osztályban olvasásra és betűvetésre tanított minket nagy szeretettel. Mohos Márta, aki 4. osztályban volt osztályfőnökünk, és akinek tanítói pályafutása első osztálya, „első gyerekei" voltunk. Vezér Györgyné, aki fizikát, Palkóné Keszthelyi Klára, aki élővilág-földrajzot és Párma Csaba, aki ének-zenét tanított felső osztályban.
A 31 végzős tanulóból a mostani találkozóra 13-an tudtak eljönni. Volt, aki az ország távoli pontjáról érkezett. Többen igazoltan maradtak távol, betegség és külföldi munkavégzés miatt.
A találkozó a régi nyolcadikos osztályteremben kezdődött az iskolacsengő hangjára. Egy perces néma csenddel és gyertyagyújtással emlékeztünk egy volt osztálytársunkra és azokra a tanárainkra, akik már sajnos nem lehettek velünk. A szervezők kis ajándékkal kedveskedtek mindenkinek. Egy „könyvecskével" amibe benne van az iskola, az Úttörőcsapat története, az iskolaigazgatók, az osztályfőnökök és a tanárok, akik a nyolc év alatt tanították az osztályt, osztályképek és egy kis nosztalgia a 60-70-es évek iskolai eszközeiről.
Az iskola étkezőjében - ami a mi időnkben még napközis terem volt - folytatódott az összejövetel. Pár mondatban mindenki elmesélte mi történt vele az elmúlt évek alatt. Késő estébe hajló, kötetlen beszélgetés során idéztük fel az együtt töltött diákévek emlékeit.

Köszönjük Dankó József igazgató úrnak, hogy lehetőséget biztosított arra, hogy régi iskolánk falai között tartsuk meg az osztálytalálkozót.