ELISMERÉS: A nemzet tehetségeiért dolgozik évtizedek óta Kovács Lajos
Közügy
2015. máj. 26.

ELISMERÉS: A nemzet tehetségeiért dolgozik évtizedek óta Kovács Lajos

„Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért" díjat vehet át június 5-én a Vigadóban Kovács Lajos címzetes igazgató, helytörténeti kutató, író. A 2013 tavaszán alapított díj átadóját a Család és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság által támogatott Országos Tehetséggálán tartják meg. 1107.JPG
Kovács Lajos a „Kiváló tehetséggondozó" kategóriában nyerte el az elismerést az elmúlt évtizedekben a Kincskereső Táborokban és a Kutató Gyermekek Tudományos Konferenciáján való sikeres szereplésekért, a diákok felkészítéséért. Ez utóbbiban 17 tanulóval ért el első díjat, amelyek közül 12 dolgozatot kiemelt első díjasnak minősítettek az országos döntőkön. Évtizedek óta foglalkozik a szépírókkal, az irodalmi tehetségek megtalálásával. Vezette a Kincskereső táborokat Szegeden, Kecskeméten és iskolai szinten a pilismaróti táborozások alkalmával is támogatta a tehetséges diákokat a versek, mûvek elemzésére, értésére.
Az elismerésre a Zrínyi iskola és a kecskeméti Kincskereső Egyesület ajánlotta Kovács Lajost a grémiumnak, akik az irodalom és a szépírás területén kifejtett tehetséggondozását a díjjal értékelik.