Tarolt a megye a tűzoltók versenyén, Dorogra is érkezett díj Szekszárdról
Közügy
2015. jún. 22.

Tarolt a megye a tűzoltók versenyén, Dorogra is érkezett díj Szekszárdról

Több száz tűzoltó vonult június 20-án Szekszárdra - ezúttal nem éles bevetésre érkeztek, hanem a VI. Országos Hagyományos Tűzoltóversenyre. A legjobb harmincegy hazai csapat mérte itt össze tudását, de bemutatkozott három külföldi gárda is. A Richter Gedeon Nyrt. dorogi versenyzői hódították el a létesítményi győzelemért járó díjat.
A megmérettetés két számból állt. A szerelési gyakorlatnál minden tűzoltónak megvolt a maga feladata és csak ezeket végezhette a kismotorfecskendő-szerelés időtartama alatt. Ezt a 8x50 méteres akadály-váltófutás követte, amely közben a hat méter hosszú gerenda, az 1,6 méter magas palánk, valamint a nyolc méter hosszú kúszócső jelentette a versenyzőknek a leküzdendő akadályokat.

Az eredményhirdetés előtt a szervezők megköszönték az önkéntes tűzoltók mindennapi munkáját, mondván: önként vállalt feladatukkal rengeteget tesznek szűkebb és tágabb környezetükért, a közbiztonság növelésért.

Az idén Szekszárdon Komárom-Esztergom megye tarolt, ugyanis mind a női, mind a férfi kategóriában vértessomlói csapat diadalmaskodott, ők vihették haza a vándordíjat. Komárom-Esztergom megyébe került a létesítményi győzelemért járó díj is, ezt a Richter Gedeon Nyrt. dorogi versenyzői hódították el.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapja