Kitüntetett ápolónők a Semmelweis Napon
Közügy
2015. júl. 6.

Kitüntetett ápolónők a Semmelweis Napon

Június 30-án a városi Semmelweis Nap keretében adták át Az év egészségügyi dolgozója díjat, melyet az idén a Dorogi Szent Borbála Szakkórház és Szakorvosi Rendelő Digitus Minimus fantázianevű válogatott ápolónő csapata érdemelte ki. minimusmsolata.JPG                                    A kitüntetést Rózsáné Kovács Éva (ápolási igazgató), Gerstmajer Terézia (vezető asszisztens), Mirejder Beatrix (részlegvezető főnővér), valamint Majorné Papanecz Katalin (részlegvezető főnővér) Deák Ferenc alpolgármestertől vehette át. Az Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Díját Takács Zoltánné kapta.
A négy fős csapat 2014-ben megnyerte az országos szakmai nővérvetélkedőt. Szakmailag és műveltségükkel is kitűntek a Magyar Szakdolgozói Kamara által meghirdetett hagyományos versenyen, amelynek területi és megyei döntője után országos szinten is a legjobbaknak bizonyultak, ezzel öregbítve a kórház és a város hírnevét.
A díjazást követően Görög Ibolya protokollszakértő tartott előadást az egészségügyi dolgozók számára a verbális és non-verbális kommunikáció helyes használatáról, a betegekkel történő könnyebb kapcsolatteremtés céljából.
Az ünnepség zárásaként Dr. Varga Győző főigazgató úr állófogadásra invitálta a vendégeket.