PÉNTEK ENIKÕ: A Zóna edzés szálkás, formás testet, ráadásul örömöt ad!
Sport
2015. júl. 16.

PÉNTEK ENIKÕ: A Zóna edzés szálkás, formás testet, ráadásul örömöt ad!

Szálkásan izmos, formás testet, örömmel! Ezt kínálja Péntek Enikő a nőknek. Szombaton a Nipl Stefánia Uszodában belekóstolhatunk a Zóna edzésbe.
- Kiket vársz, hívsz szombatra az edzésedre?
- Bárki, aki örömmel sportol, vagy szeretné elkezdeni, jöjjön és eddzen velünk! A torna intenzitása az egyéntől függ, így bárkinek ajánlhatom, hiszen ha kifárad, lassíthatja a mozgást.    

            eniko.pentek.jpg


- Miben más, miért ad többet a Zóna edzés, mint a többi?
- A Zóna edzés kihívás, öröm, eredmény. Saját edzésmódszerem, amely intervall és funkcionális erősítő elemek meghatározott kombinációján alapul. Az edzéseim blokkokra (általában 10 perces) épülnek, utána kis szünetek következnek. A pörgés-megállás ritmusa feltuningolja az anyagcserét, amelynek jótékony hatását, tehát az utóégetést még órák múlva is érezzük! Egy-egy blokkban mindig két fő izomcsoportot dolgoztatunk felváltva, ami a helyes kivitelezés és a hatékonyság szempontjából is pozitív. Mire az egyik izom (pl. has) kifáradna a kihívást jelentő, haladó gyakorlat során, átváltunk a másikra (váll). Addig a hasizom kicsit regenerálódik és a következő körben újra óriási intenzitással dolgozhat. Az izmokat úgy dolgozzuk meg, hogy közben kíméljük az ízületeket.
- Mit gondolsz Dorogról?
- Kötődök hozzá, hiszen nagyszüleim dorogiak, gyakran voltam náluk. A környéket ismerem, a Palát és az uszodát is nagyon szeretem. Várlak benneteket a Ladys Day-re szombaton délután!