Pillanatképek a zeneiskolából - Zongorajátékáért aranyat kapott Lóczi Zalán
Kultúra
2017. márc. 22.

Pillanatképek a zeneiskolából - Zongorajátékáért aranyat kapott Lóczi Zalán

Szendi Ágnes március elején előadást tartott a zeneiskolában Bepillantás Bartók Béla zeneszerzői műhelyébe a Gyermekeknek és a Mikrokozmosz sorozat darabjain keresztül címmel. A zeneiskola kamaratermében zongorán is hallhatták az aktuális zenei idézeteket az érdeklődők Szendi Ágnes tolmácsolásában.
Március 9-én Összehangolva címmel a dorogi művelődési házban hallhattak különleges koncertet az érdeklődők. A szereplők a Budapesti Vakok Általános Iskolájának tanulói és zeneiskolánk növendékei voltak. Lélekemelő élmény volt a látássérült fiatalok minden perce a színpadon. Zeneiskolásaink felkészítő tanára Lőrinczné Csizmadia Katalin, a műsor vezetője is közreműködött a kamarazenei produkciókban. Egykori növendéke, Péceli Edit tanítványai voltak a látássérült fiatalok. A másik felkészítő tanár Hajdúné Fehér Veronika volt.
Üde színfoltként hallottuk azt a zeneszámot, amelyet Lőrinczné Csizmadia Katalin és egykori tanítványai közösen adtak elő. A szereplők a pedagóguspálya kezdetén voltak Kati tanítványai és egy alkalmi muzsikálásra álltak össze.
A szereplőket Magyar Csaba, Német Tamás és Málnai József kísérték zongorán.
LcziZaln.jpg
Március 17-én Lóczi Zalán arany fokozatot ért el a III. Egressy Béni Zongoraversenyen, amelyet Komáromban rendeztek meg. Tanára: Szendi Ágnes.

Demeterné Vilsicz Éva