Szép sikert arattak zeneiskolásaink Fertődön
Kultúra
2017. máj. 17.

Szép sikert arattak zeneiskolásaink Fertődön

Május elején Fertődön rendezték meg a VIII. Regionális Furulya-versenyt, amelyen szép eredményeket érték el a dorogi Erkel Ferenc Zeneiskola növendékei. Magyar Dóra bronz fokozatot nyert, Meszes Nóra Laura produkcióját arany fokozattal jutalmazták. Ezüst fokozatot ért el a kicsik kamarazenei előadása. A trió tagjai:Ágh Luca, Kovács Emma és Meszes Nóra Laura.

iliscsaba.JPG
A nagyobbak kamarazene csoportja arany fokozatot kapott. A kvartett tagjai: Szezech Hanna, Meszes Nóra Laura, Partos Dorka Éva, Csipke Ágnes. Felkészítő tanáruk Lőrinczné Csizmadia Katalin. Szóló kategóriában arany minősítéssel jutalmazták Farkas Lilla furulyást, Kissné Kulcsár Sarolta tanítványát. Zongorán Málnai József kísérte.
Május 12-én,13-án,14-én rendezték meg a Piliscsabai Egyházzenei Napokat, amelyen sikerrel szerepelt Halleluja kamarakórusunk Farkas Rose-Marie vezényletével.
Május 18-án délelőtt a Richter óvodások látogatnak a zeneiskolába, hogy hangszerbemutató hangversenyen vegyenek részt. A hangszereket a zeneiskolások szólaltatják meg.