Tűzoltó olimpián bizonyíthatnak a Richter lánglovagjai
Közügy
2017. jún. 27.

Tűzoltó olimpián bizonyíthatnak a Richter lánglovagjai

A Richter Gedeon Nyrt. Dorog létesítményi tűzoltó férfi versenycsapata is részt vesz az Ausztriában rendezendő Tűzoltó Olimpián július közepén. A dorogi tűzoltók a Magyar Tűzoltó Szövetség által szervezett VII. Országos Hagyományos Tűzoltóversenyen vívták ki a jogot a világversenyen való indulásra.

ichtert369zolti.jpg
Az elmúlt hétvégén Székesfehérváron mintegy harminc csapat 400 tűzoltója vett részt a Bregyó-közi Atlétikai Centrumban, rekkenő hőségben megtartott Országos Hagyományos Tűzoltó Versenyen.
A résztvevőknek ezúttal is két versenyszámban kellett összemérni tudásukat, a kismotorfecskendő-szerelés mellett váltófutás várt a versenyzőkre, nem sík terepen: akadályok, palánk, gerenda, kúszócső és rekkenő hőség nehezítette a munkát ezúttal is.
A magyar versenyen legjobb eredményt elérő női és férfi versenyrajok lehetőséget kapnak a versenyzésre a CTIF által négyévente, valamelyik európai, erre a rendezvényre jogot szerzett országban megrendezésre kerülő Tűzoltó Olimpián. A soron következő Tűzoltó Olimpiát 2017. július 9-16. között a CTIF az Osztrák Tűzoltószövetséggel Ausztriában, Villach városában rendezi, amelyre Magyarországról Vértessomló, Kőszeg, Tótkomlós önkéntes tűzoltó egyesületek női rajai, valamint Kőszeg, Tótkomlós önkéntes és Richter Gedeon Dorog létesítményi tűzoltó férfi versenycsapatai vesznek részt.
További információ/forrás: www.szekesfehervar.hu

Fotó: Bácskai Gergely