Kirándulhattak Erdélybe, a Sziklakórházba a sikeres pályázatoknak köszönhetően
Közügy
2017. szept. 28.

Kirándulhattak Erdélybe, a Sziklakórházba a sikeres pályázatoknak köszönhetően

Ady Endre nyomában - Határtalanul! A Zsigmondy Gimnázium 10. A osztályos tanulói a Határtalanul! pályázat keretein belül négy napos utazáson vettek részt szeptember 18-21. között Erdélyben. A túrán Ady Endre nyomán haladtak Nagykárolyon, Érdmindszenten, Kolozsváron és Nagyváradon át egészen Zilahig. Nagy költőnk életén és művészetén kívül a Tordai-hasadékban és a sóbányában sétálva megismerték az erdélyi táj szépségeit.

zilah.jpg

Tanulságos volt látni a határon túli magyarok életét, azt, ahogyan a magyarságukat őrzik ottani honfitársaink. Tavasszal a zilahi iskola tanulóit látják vendégül a dorogi gimnazisták.
Szeptember 22-én a Zsigmondy-gimnázium végzős diákjai a budapesti Sziklakórház és Atombunker Múzeumba látogattak. A budai vár gyomrában a II. világháború és az 1956-os forradalom idején működő kórházban eredeti berendezések között viaszbábukkal elevenítették meg az akkori állapotokat. Az atombunkerben a bombázásokról és hatásairól tágították a diákok ismereteit. Az egy napos kirándulást A Szikla Múzeumi Alapítvány által kiírt pályázaton nyerték.

szklkrh.jpg