Advent Dorogon - Szabadtéri mise, családi programok, szeretetlánc
Közügy
2017. nov. 14.

Advent Dorogon - Szabadtéri mise, családi programok, szeretetlánc

December első hétvégéjén megkezdődik a várakozás időszaka. Dorogon az elmúlt évek hagyományait követve ismét színes programokkal várjuk az érdeklődőket szombatonként. A Schmidt Sándor Agorát a hangulatos vásári pavilonokkal, a kézmûves kiállítók tudatos megválasztásával és a programokkal igazi közösségi térré alakítjuk, ahol jó találkozni barátokkal és kollégákkal, ahol jó a karácsonyi rohanásban megállni és megpihenni, ahol igazi élmény minden eltöltött perc.
A szeretet ünnepének közösségformáló erejére építve az önkormányzat, a város intézményei, civil szervezetei a várakozás időszakát családi programokkal töltik meg. Az egyházak ökumenikus szabadtéri gyertyagyújtó szentmisét és Istentiszteletet tartanak a Hősök terén (dec. 2.). A dorogi diákok sváb (dec. 16.) és angolszász (dec. 23.) karácsonyi mûsorokkal készülnek.
A Zrínyi, a Petőfi és a Hétszínvirág Óvoda az idén is megrendezi jótékonysági kézmûves vásárát (dec. 9.), amikor a gyermekek és a szülői munkaközösségek által készített portékákat: ajándékokat, díszeket kínálnak. Lesz betlehemezés és reméljük az idén még hosszabbra fûzzük a szeretet láncát.
Advent utolsó hétvégéjén pedig különleges rejtélyes kalandjáték várja az apákat és a gyerekeket.
A finom házi rétesek, a forralt bor, a sült kolbászok pedig ízletes körítést kínálnak mindehhez.
Részletek a plakátokon, dorog.hu-n és a dorogi Programok facebook oldalon!

venti_plakat_dorog_A3.jpg