Dorogi győzelem a Táti tusán
Közügy
2018. ápr. 3.

Dorogi győzelem a Táti tusán

11 környékbeli általános és 7 középiskola diákjai számára rendeztek Ifjúsági Katasztrófavédelmi Versenyt Táton. A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Táti tusa elnevezésű versenyén tíz különböző állomáshellyel várták a gyermekeket, ahol különböző feladatokat kellett teljesíteniük. A versennyel lehetőséget biztosítottak arra, hogy a gyermekek megismerjék a katasztrófavédelmi rendek munkáját, illetve számot adjanak elmélet és gyakorlati ismereteikből is.
10 állomáshelyen rendeztek be a Művelődési házzal szemközti területen. Az egyes helyeken elméleti tudást és gyakorlati ismereteket igénylő feladatokat kellett teljesíteniük a nebulóknak.
Többek között túlélőcsomagokat kellett összeállítaniuk, tűzoltó felszereléseket kellett felismerniük, valamint árvízvédelmi gátat építettek a diákok. A Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület jóvoltából mátrixfutással ismerkedhettek meg.
A középiskolások mezőnyében aranyérmes lett a dorogi Zsigmondy Vilmos Gimnázium Feláldozhatók nevű csapata lett. A dobogós csapatok mellett ők képviselhetik a térséget április 12-én, Tatabányán megrendezésre kerülő megyei versenyen.