Átadták az Év Homlokzata díjait
Közügy
2018. nov. 9.

Átadták az Év Homlokzata díjait

Nagyszabású gála keretében adták át november 8-án a Várkert Bazárban az Év Homlokzata pályázat díjait. A Baumit Kft. kétévente kiírt pályázatára öt kategóriában ezúttal összesen 286 nevezés érkezett. A szakmai zsûri a családi ház kategóriában egy dömösi ház tervező-kivitelező párosát, a pályázó Dankó Kristóf építészt és DKD Kft.-t, mint kivitelezőt díjazta.

evhomlokzata2018_domos.jpg
Oklevelet érdemelt ki a dorogi Gyülekezeti Ház tervezője, Máté Edina építész.
Társasház kategória: Szeged, Árboc utca, pályázó Plusz Építő Kft., mint kivitelező (építész: Török Csongor)
Középület kategória: Ópusztaszer Nemzeti Történeti Emlékparkpark Gyógynövényház, pályázó: Bezso Bau Kft., mint homlokzati kivitelező (építész: Tér és Forma Építész Iroda)
Energetikai felújítás: Zalaegerszegi Cseperedő Bölcsőde és Petőfi Utcai Tagóvoda pályázó Szabau Invest Kft., mint kivitelező (építész: Zala Art Építésziroda Kft)
Mûemlék kategória: Budajenői Mûemlék Magtár, pályázó Csóka Balázs építész (kivitelező: Maros 35 Bt.).
A közönségszavazáson a legtöbb online voksot egy budapesti családi ház kapta, melynek kivitelezője a Casa Nostra Bau Kft. volt.
A Baumit ügyvezetői különdíjat, melynek értéke 500-500 ezer forint két épület kapta, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola Budapesti Campusa, a pályázó a Jahoda és Páricsy Építésziroda Kft., illetve a Boldogfalvi Farkas család bagodi kápolnája és temetkezési helye. Pályázó: Végh és Tuboly Kft. (kivitelező).
Az Év Homlokzata 2018 pályázat szakmaiságát a független zsûri garantálja, melynek tagjai neves építészek, egyetemi docens, szakmai szervezet elnöke és a szakágazat jelentős médiumának képviselője: Máté Klára a Magyar Építéstechnika főszerkesztője, Jánosi János Ybl-díjas, Pro Architectura-díjas építész, Dr. Tari Gábor PhD egyetemi docens, BME Rajzi és Formaismereti Tanszék,
Színdinamika Szakmérnöki Mûhely, Vadász Bence Ybl-díjas, Pro Architectura-díjas építész és Vidor Győző Xella közép-európai igazgató.
Forrás: https://www.facebook.com/BaumitVilag/