Semmelweis Napon átadták az Év egészségügyi dolgozója kitüntetést
Közügy
2019. jún. 28.

Semmelweis Napon átadták az Év egészségügyi dolgozója kitüntetést

Városunk Képviselő-testülete Semmelweis Nap alkalmából városi ünnepségre hívta az egészségügyben dolgozókat, mindazokat, akik nem kevesebbet választottak élethivatásként, mint az orvoslást, ápolást, segítést, gondozást, egyszóval az egészségügyi pályát. Nagy szakmai elhivatottsággal vállalkoztak arra, hogy gyógyítsák a betegeket, ápolják a gyógyulókat, segítsék, gondozzák mindazokat, akik erre valamilyen okból rászorulnak.
Az ünnepségen, amelyet a Dorogi József Attila Művelődési Házban rendeztek meg részt vett Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. Köszöntőjében tiszteletét fejezte ki az egészégügyben dolgozóknak.
Dr. Tittmann János polgármester üdvözlő beszédét követően a Dorog Város Képviselő-testülete által alapított és adományozott Év egészségügyi dolgozója kitüntetés átadása következett. A díjat 2019-ben Schifferné Dr. Wilcsek Zsuzsanna Krisztina főorvos asszony, a dorogi kórház osztályvezető főorvosa érdemelte ki.
Kiemelkedő szakmai pályafutása mellett, mindennapi tevékenységében erős hivatástudat, emberség jellemzi. Fő célkitűzése az időskori krónikus betegellátás és utókezelés, az idős emberek lehető legjobb életminőségének fenntartása. Munkatársaival való kapcsolatát megértés, családias légkör jellemzi.
Dorog Város Képviselő-testülete szakmai munkáját elismerve adományozta számára az Év egészségügyi dolgozója kitüntetést.