Polgármesteri tájékoztató
Közügy
2020. ápr. 9.

Polgármesteri tájékoztató

Tisztelt Hölgyek! Tisztelt Urak! Kedves Dorogiak!
A hírekből mindenki értesülhetett arról, hogy a kormány a jelenlegi kijárási korlátozásokon nem szigorít. Ezzel párhuzamosan a polgármesterek hatáskörébe utalta a húsvéti időszak alatti, települési korlátozások szigorítására vonatkozó döntés jogát.
Mint oly sok más alkalommal, úgy most is lehetőséget kapunk a rend és a szabadság kényes egyensúlyának megteremtésére.
Bebizonyíthatjuk, hogy értjük a szabadság lényegét és tisztában vagyunk azzal, hogy a szabadság elsősorban az önkorlátozás és az együttműködés nagyszerű lehetősége.
Bízom abban, hogy Dorog most is jól fog vizsgázni és ezért nem szigorítok a jelenleg érvényben lévő kijárási korlátozásokon.
Ugyanakkor tisztelettel felhívom mindenki figyelmét arra, hogy vigyázzunk, hogy a nyuszi ne vírust hozzon nekünk húsvétra.
A legkisebb megfázási, influenzás tünetekkel rendelkezőknél vélhetőleg magától értetődő, hogy semmilyen családi, baráti összejövetelt nem szerveznek és ilyen eseményen nem vesznek részt.
Sokkal nagyobb kockázatot jelentenek a teljesen tünetmentes személyek által szervezett csoportos összejövetelek, mivel közöttük vannak az egészségesnek tűnő vírushordozók.
Ne feledjék, a vírus nem csak az idős személyeket betegíti meg.
Tisztelettel kérem a bérlocsolókat, hogy kedvesnek tűnő, kiegészítő jövedelemszerző tevékenységüket ne gyakorolják húsvét hétfőn. Egyúttal minden kedves hölgyet kérek, hogy zárkózzon el minden ilyen kísérlet elől.
Nem szigorítok az eddig érvényben lévő kijárási korlátozásokon, de a Dorogi Rendőrkapitányság vezetőjével, Krasula János r. ezredes, rendőrségi főtanácsos úrral megbeszéltük, hogy rendőreink fokozottan fogják ellenőrizni a korlátozások betartását.
A húsvét kultúránk elemi erejű ünnepe. Ugyanezen kultúránk tartóoszlopa a rend és a szabadság egyensúlyának megteremtését szolgáló egyéni és közösségi erőnk.
Bizonyítsuk be, hogy Dorogon él ez az erő és ezáltal méltók vagyunk a Húsvétra.
Dr. Tittmann János
polgármester