Lattmann Béla a Príma Díj megyei jelöltjei között
Közügy
2020. jún. 22.

Lattmann Béla a Príma Díj megyei jelöltjei között

Lattmann Bélára is szavazhatunk a Megyei Príma Díj jelöltjei között. Az elmúlt 15 év során az értékteremtő tevékenységek - a tudomány, a művészetek, az oktatás, sport területén alkotók - elismerése immár hagyomány lett, köszönhetően a VOSZ megyei szervezetének.
Szavazni 2020. szeptember 20-ig lehetséges (például a VOSZ honlapján és a kemma.hu-n), egy jelöltre naponta egyszer, Facebook-azonosítóval.
Lattmann Béla Dorogon él, doroginak vallja magát. A többszörös Artisjus-, valamint Emerton és Pro-Urbe díjas jazz zenész, a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztjét is magáénak tudhatja.
Lencsés Lajos világhírű dorogi oboaművész így ír róla A zene és Dorog című könyvében: - Milyen öröm egy ilyen nagyszerű muzsikussal beszélgetni, nem kellenek hosszú órák, hogy az ember megérezze azt a szeretetet és boldogságot, ami Őt élteti a zene iránt. Amikor zenét mond, akkor Bachra, Beethovenre, Bartókra ugyanúgy gondol, mint Piazzolára, Pege Aladárra, Szakcsi Lakatosra, vagy Miles Davisre, mert nincs más mérce a zenében sem, csak a jó és a rossz. Fiatal korában zongorázni tanult, később jött a nagybőgő és a basszusgitár, amelynek nemzetközi nagymesterévé ért. Tudását jelenleg a Zeneakadémia Jazz-tanszékén adja tovább. Béla nagyot szippantott abból a varázsból, ami a zenéből és a zenélésből árad, és ezt adja tovább, amikor muzsikál. Ha a muzsikálásnak van egy titka, akkor ez az, a hallgatók lelkébe azt a varászt belehelni, ami nekünk muzsikusoknak lelkünket rezegteti, amikor zenélünk. Boldogan várom a közös muzsikálást, Béla!
A Megyei Príma Díjjal az értékteremtést, megyénk szellemi és kulturális életének kimagasló személyiségeit ismerik el a kiírók.